Nejste přihlášen/a.
dobrý den, rád bych se zeptal, vlastnim volkswagen polo roku výroby 95 benzin, a dnes ráno když hodně mrzlo jsem bez problému nastartoval a odjel a pak bylo auto asi 5 hodin odstavené a když jsem se do něj vrátil a chtěl s ním znovu odjet tak auto bez problému nastartovalo, ale hned zase zhaslo ikdyž jsem přidával plyn. Podařilo se mě odjet až na několikáty pokus a pak jsem jsem s ním ještě popojížděl po městě a pak už bez problému jelo i startovalo. Může být problém v palivovém filtru nebo mám závadu hledat i někde jinde, nebo včem jestě může být problém? Předem děkuji za rady.
Jonky 26 těch příčin může být spousta, bohužel když auto teď "normálně" jede, tak těžko vůbc určit jestli byla vina v palivové soustavě nebo v zapalování. To by jsme jen a jen hádali. Nejhorší odstranění závady je když to něco udělá a pak to zase jede normálně po čase se to zase opakuje, ale pravidlem je že v servisu to vše funguje.
Nejprve bych zkusil natankovat kvalitní, dražší benzín a případně bych ještě přidal do nádrže přísady na čištění palivového systému od zkondenzované vody (koupíte u benzínky).
Pokud by to chcípalo dál, pak bych teprve měnil svíčky, palivový filtr, čistil karbon ze vstřiků a klapky, kontroloval kabely zapalování atd...
jen taková poznámka k,cituji:"...bych zkusil natankovat kvalitní, dražší benzín..." Bohužel dražší neznamená kvalitnější,obzvlášť ne v ČR,kde zatím stále díky ČOIce platí,že prostě nemáte možnost vědět co do auta tankujete...Jinak v principu by změna čerpací stanice nebyla na škodu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.