Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím Vás o radu s Turbem. Mám zakarbonované nebo zatuhlé lopatky na turbu, nejde plný výkon prosím o radu jak je rozhýbat aniž bych musel demontovat Turbo. Děkuji Spěchá
Tento problém jssme řešili na Fordu Galaxy,a s úspěchem ho vyřešili tím že dvakrát do měsíce kamarád auto protáhl po dálnici,od té doby má klid ,nebot v městském provozu se turbo pěkně zas...tak pokud máte možnost tak auto někde na rovince pořádně protáhněte
Turbomila, Můžu klidně nafoti rozdělané turbo, zrovna tady jedno vyběhané mám, ale poku jste to nikdy nedělal a jste v tomto oboru lajk nepouštějte se do tohu. Opravdu by jste mohl turbu ublížit. Najděte ve svém okolí někoho kdo to umí a zná. Pokud to přeci jenom chcete zkusit tak pak napíšu co a jak. O jaké autí a s jakým motorem jde? Máte lopatky řízené podtlakem nebo elektronicky?
Bez vyndání turba to nejde, ale bez jeho následného rozebrání ano. Turbo je nutné vyndat včetně potrubí, a brutálně ho vzít čističem na trouby a grily a vypláchnout vapem. Je mi jasné jak tu budou další řvát, ale vždy to pomohlo a nikdy nebyl žádný následný problém. Pozor, nikdy turbo nepůlit, hřídel je vyvážená.
Prosím o odpověď zde na vebu, jak se to dělá. Doufám že to nebude žádná zázračná přísada do benzínu, nebo vypálení kominíčkem či šlupkami z brambor.
Bylo mi řečeno že když přidám do nafty větší množství aditiva, tak by to mohlo po několika projetých litrech nafty a protáhnutí motoru i pomoc.
Aditivum maže čerpadlo,vstřiky, případně snižuje bod tuhnutí. Po spálení-ve výfuku, je vám k ničemu, tudíž nemůže zázračně vyčistit turbo. Protažení nic neřeší, pokud máte karbonem přidřené lopatky, maximálně se o kousek pohnou.
Pokud turbo vyndám dostanu se k naklápěcím lopatkám aniž bych musel nějakým způsobem demontovat turbo?
Turbo je řízené podtlakovým ventilem s táhlem a trubičkou, tyto věci jsou v pořádku.
Do otvorů nastříkáte čistič na trouby a grily, necháte ho působit a celé to propláchnete tlakovou myčkou.Můžete to udělat 2x.
Než tam naperete tu tlakovou vodu, zjistěte si předem kde nejblíže a nejlevněji dělají repas turba. Vychází to tak kolem 10000. Nezapomeňte se pochlubit postupem jakým jste naklápěcí lopatky čistil.
Pane ar, bohužel jsem já ta firma, která se též zabývá repasemi turb. A mám jich pár set úspěšně za sebou, tak si do toho dovoluji mluvit.Chápu vaši zlobu vůči mé osobě, ale já jesmyslné rady nerad.
"jsem já ta firma" No tak o tom já jsem pevně přesvědčenej, že jste pěkná firma.
Zloba? To vůbec ne, jen soucit.
Jo, pěkná firma doufám jsem,už jsem postavil novou halu s dotací EU, s vybavením zhruba za 60mil.
Panečku, vybyvení za 60 mega, tak to úplně mění situaci a plně vysvětluje tvé dotazy ne zvýšení výkonu svého Simsona
Jen tak dál, mám rád sci-fi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.