Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakarbonované nebo zatuhlé lopatky turba

Od: turbomila odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, prosím Vás o radu s Turbem. Mám zakarbonované nebo zatuhlé lopatky na turbu, nejde plný výkon prosím o radu jak je rozhýbat aniž bych musel demontovat Turbo. Děkuji Spěchá

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tento problém jssme řešili na Fordu Galaxy,a s úspěchem ho vyřešili tím že dvakrát do měsíce kamarád auto protáhl po dálnici,od té doby má klid ,nebot v městském provozu se turbo pěkně zas...tak pokud máte možnost tak auto někde na rovince pořádně protáhněte

ar*
hodnocení

0x

Turbomila, Můžu klidně nafoti rozdělané turbo, zrovna tady jedno vyběhané mám, ale poku jste to nikdy nedělal a jste v tomto oboru lajk nepouštějte se do tohu. Opravdu by jste mohl turbu ublížit. Najděte ve svém okolí někoho kdo to umí a zná. Pokud to přeci jenom chcete zkusit tak pak napíšu co a jak. O jaké autí a s jakým motorem jde? Máte lopatky řízené podtlakem nebo elektronicky?

tomasko*
hodnocení

0x

Bez vyndání turba to nejde, ale bez jeho následného rozebrání ano. Turbo je nutné vyndat včetně potrubí, a brutálně ho vzít čističem na trouby a grily a vypláchnout vapem. Je mi jasné jak tu budou další řvát, ale vždy to pomohlo a nikdy nebyl žádný následný problém. Pozor, nikdy turbo nepůlit, hřídel je vyvážená.

stenly*

Jde to i bez vyndání turba a samozřejmě i bez jeho rozebírání.

tomasko*

Prosím o odpověď zde na vebu, jak se to dělá. Doufám že to nebude žádná zázračná přísada do benzínu, nebo vypálení kominíčkem či šlupkami z brambor.

turbomila
hodnocení

Bylo mi řečeno že když přidám do nafty větší množství aditiva, tak by to mohlo po několika projetých litrech nafty a protáhnutí motoru i pomoc.

tomasko*

Tak pane Stenly, kde je ta rada?

tomasko*

Aditivum maže čerpadlo,vstřiky, případně snižuje bod tuhnutí. Po spálení-ve výfuku, je vám k ničemu, tudíž nemůže zázračně vyčistit turbo. Protažení nic neřeší, pokud máte karbonem přidřené lopatky, maximálně se o kousek pohnou.

turbomila
hodnocení

Pokud turbo vyndám dostanu se k naklápěcím lopatkám aniž bych musel nějakým způsobem demontovat turbo?

Turbo je řízené podtlakovým ventilem s táhlem a trubičkou, tyto věci jsou v pořádku.

tomasko*

Do otvorů nastříkáte čistič na trouby a grily, necháte ho působit a celé to propláchnete tlakovou myčkou.Můžete to udělat 2x.

ar*

Než tam naperete tu tlakovou vodu, zjistěte si předem kde nejblíže a nejlevněji dělají repas turba. Vychází to tak kolem 10000. Nezapomeňte se pochlubit postupem jakým jste naklápěcí lopatky čistil.

tomasko*

Pane ar, bohužel jsem já ta firma, která se též zabývá repasemi turb. A mám jich pár set úspěšně za sebou, tak si do toho dovoluji mluvit.Chápu vaši zlobu vůči mé osobě, ale já jesmyslné rady nerad.

ar*

"jsem já ta firma" No tak o tom já jsem pevně přesvědčenej, že jste pěkná firma.

Zloba? To vůbec ne, jen soucit.

tomasko*

Jo, pěkná firma doufám jsem,už jsem postavil novou halu s dotací EU, s vybavením zhruba za 60mil.

ar*

Panečku, vybyvení za 60 mega, tak to úplně mění situaci a plně vysvětluje tvé dotazy ne zvýšení výkonu svého Simsona *haha*

Jen tak dál, mám rád sci-fi.

tomasko*

Ano pane Ar, máte ve všem pravdu.Moc vás zdravím a gratuluji k titulu nejlepšího poradce ve všem.

tomason*
hodnocení

0x

Teď zrovna psali v Sm u Octavek,že se musí pravidelně vytočit nad 4000ot právě aby jim nezatuhlo naklápění lopatek turba.Já jezdím dálnici a občas mě chytne nějaký drive takže se mi to ještě nestalo,ale prevence bude nejlepší.Jinak co já vím tak turbo šlo ven z auta vyčistit vrátit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]