Nejste přihlášen/a.
Jsem z Vysočiny a denně dojíždím 50km do práce, chci si na zimu pořídit sněhové řetězy, můžete mi poradit jaké jsou dobré ohledně montážě, kvality a trvanlivosti. Jaké máte kdo zkušenosti? Díky za rady.
Pokud možno sežeňte si kavlitní ocelové řetězy be plastových ok a ráčen.Značku vám doporučovat nebudu,protože je to dost ošemetná záležitost.Já to řešil ocelovými řetízky a všechny plasty jsem předělal na ocelové díly.Nevěřte zaručeným vynikajícím vlastnostem značkových předražených produktů.Při prvním těžším terénu jdou do háje.(Suzuki Vitara 4x4).Pak se to špatně odstraňuje z poloosy.
Mám na autě pneu 175/65 R14 Barum polaris2.
Kamarád mi daroval řetězy vel. 60 a na štítku je uvedeno pouze 185/65 R14. Bude problem nasadit tyto žetězy na moje kola? Budou vůbec fungovat nebo musim koupit řetězy pro 175/65 R14 (myslim že je to vel. 50)?
Děkuji za informace
Já nevím no, řetězy tak do kopce kde se v létě jezdí na dvojku, jinak snad ani nejsou potřeba. Já když vidím jak někteří šoumeni jedou do Špindlu či jinam na hory dávají řetězy hned s prvním sněhem na silnici, to bych snad vraždil. Silnice krásně uježděná a pár blbců ji řetězama tak rozmlátí, že to musí stáhnout grejdrem.
Zdravím, já mám řetězy Pewag systém kruhu, který se rozepne a zadem dá na kolo a pak utáhne. Když se to naučíte, tak 1-2 minuty jedno kolo. Pewag dělá ještě takové pavouky, které jen nacvaknete. S tou kvalitou bych se nebál Pewagu, v balení jsem obdržel i náhradní ocelové články. Jinak ještě napíšu, že známý měl nějaké řetězy se kterými jsme mohli hrabat na asfaltu a neubyla ani setinka mm z článků.
jenyk ,přikláním se k názoru-navíc ještě všeobecné doporučení z posledních dní,kdy stále sněží a stále více lidí zmatkuje,dělá chyby(naštěstí "jen"ťukance)-pokud mám strach,že jízdu na sněhu nezvládám-nesedám za volant a jedu raději busem,vlakem apod...To nemyslím ve zlém vůči tazateli-pouze v souvislosti s tématem,žiju v Krkonoších,čili asi obdobné podmínky jako na Vysočině-a myslím,že řetězy mají opodstatnění,resp.význam čistě na ledu(kopec)...,to si ale pomáhám třeba jízdou jedné strany auta na krajnici,kde jdou alesopoň dvě kola ve sněhu a jakžtakž to zabrzdí a zatočí-v 99% se to dá řešit i bez řetězů,no a pokud je to fakt extrém(někdy se stane),tak si raději pár kiláků zajedu než to nějak hrotit...Ono jenom řetězy někde nasazovat je taky trošku "o ústa",náhodou vás někdo sejme apod.,protože zrovna se není kudy vyhnout,klouže to atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.