Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,včera jsem se účastnil dopravni nehody a jsem poškozený.Nehodu řešila policie od které jsem dostal protokol o nehodě.Mám se s protokolem obrátit na moji poj. nebo na poj.viníka?A jak mám dále postupovat?Děkuji za odpověd
Co na místě nehody říká zákon. Co se týký pojišťovny, máte postup ve své smlouvě, podmínkách, to máte znát.. Neříkáte, zda jde o plnění z povinného, či havarijního pojištění. Dnes je v oznamovací povinnnosti trochu zmateček, pojišťovny některé říkají, oznamte to nám a my si to vyřídíme, zjistěte si to. Platí obecně a logicky u poviného ručení požadovat náhradu škody u pojistitele škůdce. Pokud jste si ji nezjistil, hledejte u ČKP. Informační linku své pojišťovny jistě znáte.
Slone, pokud je tazatel uvedený v protokolu nehody jako poškozený, tak plnění půjde z pojišťovny viníka nehody. Viník nehody by měl nahlásit škodnou událost své poj. Tazatel to může udělat i za něj.
Ale jo, ale vycházím z vlastní zkušenosti, kdy jsem čekal až to vše udělá viník a on na to sr.l. Upřednostňuju toto řešení k rychlejšímu vyřízení opravy a plnění.
Vždycky hlásit na pojišťovnu viníka, pokud nemáte novou pojistnou smlouvu u pojišťovny, která slibuje že vše vyřídí za vás. Ale to už musíte vědět vy, jestli to na vás platí. Jinak vždycky platí pravidlo hlásit na pojišťovnu, odkud se mají čerpat finanční prostředky. Pokud je tam spoluvina, hlásit na obě pojišťovny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.