Nejste přihlášen/a.
Jak ucpat kapající vodní pumpu na voze dodge magnum.Motor je velký a k pumpě se vůbec nedostanu bez vyndání chladičů a vrtule.
Tak i toto je jedna z možností, ale v případě vadné vodní pumpy je jistější oprava či výměna. Toto řešení je vhodnější na různé vlasové trhlinky v chladícím okruhu (chladič,topení, výměníka a pod.)
Pro někoho je řešením i pytlík mleté kávy nasypaný do chladiče. Já však raději kávu do skla či hrnku.
Milane , bohužel těmito přípravky vodní pumpu neutěsní, ty jsou vhodné na utěsnění chladiče a radiátoru topení. U vodní pumpy to nepomůže. Bohužel jediná možnost je výměna vodní pumpy. Pokud tedy sebou nechce tazatal vozit sud nemrznoucí kapaliny a dolévat, to se ,ale fakt prodraží.
Takže i když je k pumpě mizerný přístup tak musí ven, dát novou a je klid. No určitě se njde někdo se silikonovým tmelem a matláním na hřídel pumpy místo simeringu.
Are, snad máš pravdu, ale já v práci do VZV (desty) která má motor zetor, a teče občas pumpa, naleju ten přípravek a neteče.
Jestliže to teče ale vodní pumpou ale jinde nežli mě u vodní pumpy, tak pak asi neutěsní, Mě to utěsnilo.
Z dotazu jsem pochopil vodní pumpou , tudíž na hřídely. Další věc je, že i kdyby nakrásně nejakým způsobem utěsnil vnější simering na hřídely vodní pumpy, tak vnitřní simering je stejně v háji a voda jde do ložiska. Jednoho krásného dne, bývá to většinou co nejdál od domova, to krásně zarachtá, ložisko se vysype úplně olámou se lopatky a o problém je zaděláno. Neznám konkrétně tento motor Dodge,ale pokud je pumpa poháněna rozvody tím je to horší.
doplněno 26.11.10 15:03:Bohužel většina dnešních vodních pump ,je knstruována tak že jsou nerozebiratelné a tudíž i neopravitelné.
doplněno 26.11.10 15:35:Tak jsem koukal na ceny vodních pump na Magnum a není to nic drahého 1700-2000Kč. Počítám stím, že máte nového a ne veterána z roku 79
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.