Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Leasing vs spotřebitelský úvěrer

Od: kacka1980* odpovědí: 14 změna:

dobrý den,chtěla bych koupit auto v bazaru,je nějaký rozdíl mezi leasingem a spotřebitelským úvěrem? Jakou akontaci složit. Má někdo nějakou zkušenost? Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. U leasingu je po dobu splátek stále majitelem auta leasingová společnosti. U spotřebitelského úvěru by majitelem auta měl být ihned kupující.

sebod*

Eulalie. To je pravda. Ale není to nejdůležitější rozdíl. Mnohem důležitější je to, že spotřebák dnes výjde daleko levněji. A u leasingu když tak radši přemýšlet o operativním leasingu , než o finančním /začíná být výhodnější).

miljan*

Není ten rozdíl tím, že v leasingovce je započítano povinné a havarijní pojištění?

sebod*

Miljan. Není, Ale pochopitelně konečná cena u leasingu záleží na tom, kdo leasing profinancuje.

raadek*
No nevím, ale na splátky nebo výhodnější leasing bych raději koupil novou Dacii nebo Thalii, která začiná cenou na 105 tisících. R.
roboot*

sebod : nesmí to být ale přmo spotřebák na koupi auta, to je stejně drahé (kurevsky) jak leasing. Musí to být spotřebák vyřízený v bance :) Nikoliv u koupi auta

sebod*

roboot. Dík za upřesnění.:)

kacka1980*
hodnocení

tak s vlastní zkušenosti...leasing je jasný,nejste majitelem vozu,spotřebitelský úvěr? POZOR! taky NE. Bral jsem vůz v bazaru přes ESSOX,přečetl jsem všechny papíry než jsem je podepsal,byl jsem majitelem vozu hned při podpisu smlouvy,jaké bylo překvapení po 14 dnech kdy mi přišel dopis od ESSOX,že jim mám poslat do 40 dní originál techničák pod sankční pokutou 5000.-, telefonoval jsem na ESSOX a bohužel,prý je vše v obchodních podmínkách, takže pozor! při podpisu že souhlasíte s žádostí o úvěr,pokud jej nepodepíšete,nezjistíte zda vám auto prodají, jsem vlastně souhlasil s jejich obchodními podmínkami, no a bylo vymalováno, je to malím písmem a netrkne vás to. Na netu jsem si našel ony obchodní podmínky ESSOXU a zhrozil se, nejen že nejste majitelem vozu,při jakémkoli problému se vše řeší né soudně, ale smírčí doložkou, takže prohrajete vše... VARUJI před ESSOX, raději půjčku v bance, je levnější a jste majitelem vozu. ESSOX prostě nebrat!

sebod*

kacka1980. To mi hlava nebere *zed*. Nejdříve položíte otázku a pak si odpovídáte *sok*

cyril*

Měla byste si pomalu zvykat, poslední dobou se to stává poměrně rozšířenou zábavou!

ar*

Já se tady už nedívím ničemu auta se vyvařují PUR pěnou, výfuky utěsňují silikonem, tazatelé nevědí a pak si nejlíp poradí. Asi začnu pěstovat mouchy, ty taky na všechno ser. . . ou

nu*

ESOX lucius je latinsky štika obecná, už jen ten název Vás měl odradit, za blbost s eplatí:-P

stirecek*

Jelikož ručíte tím autem, musíte tp odevzdat, co je na tom divného? V bance vám stačí blbý kamarád jako ručitel a ještě ušetříte za pojištění*smich*

hodnocení

0x

eurocar pokud nekacám tak jiní mají i splátky s nulovým navýšením. Možná malinko nadsadí cenu vozu oproti prodeji za CASH, ale je to o pár tisíc. Nebyla by toto pro Vás také možnost . . .?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]