Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přimrzlé zimní pneu

Od: minda® odpovědí: 14 změna:

Je normální, že při -2 st. se chcete ráno rozjet, sekundu to nejde a pak cítíte jak se pneumatiky odtrhnou od silnice a můžete jet? Myslím, že poprchávalo, když jsem před pár dny zaparkovala. Nebo je to to známka, že mé zimní pneumatiky jsou z méně kvalitní směsi? Díky za názory.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rob*
hodnocení

2x

Mindo, to nebude kvalitou pneumatik, ale tím že vám buď přimrzla kola k silnici, nebo se "přilepily" brzdové destičky, ale přisadil bych si na tu první možnost

dlhvumgbh
hodnocení

0x

Zatažená ruční brzda = přimrzlé obložení?

V zimě se parkuje bez zatažené ručky = obložení nepřimrzne. Pokud se s přimrzlým rozjedete, ak můžete i utrhnout obložení od pakny...

Spíš zamrzá lanko ne?

ktivugfzu

Přimrzá obložení na buben / kotouč, přimrznutí může držet líp než lepidlo a obložení se při rozjezdu urve.

Lanko zamrzá taky často (popraskaný lanovody, špatný těsnění) - ručka pak brzdí pořád a po pár km se obložení spálí (pěknej smrádek v autě ;)

= v zimě ručku nezatahovat, na kopci natočit kola a klidně je i zaklínovat, u většina aut čumák dolu = zpátečka, čumák nehoru = 1

"Přimrzá obložení na buben / kotouč, přimrznutí může držet líp než lepidlo a obložení se při rozjezdu urve."

už jste to někdy viděl, utržené mrazem?

chcete říci, že suché obložení přimrzne větší silou, nežli silné přišlápnutí brzd?

nevěřím, ale to není důležité.

hpoftjbuiohjbg

Jak jste přišel na suché obložení? Suché nepřimrzne pač tam neni voda ;) Jestli máte představu že buben se zahřívá a proto je pak trvale suchý, tak ona stačí večerní pumelenice a vlhko se dostane všude. A jestli pochybujete o tom co udrží přimrznutí, tak zkuste někdy voblíznout zábradlí ;-D

PS: Fakt se mi to stalo, a taky jsem se divil že to dokázalo urvat obložení od pakny...

Klidně můžeme polemizovat, ale nevěřím, že přimrnou pakny tak, že při rozjezdu se utrhnou. nevěřím.

cyril*

Neděláte dobře sousede, přijde jiný, který uvěří a Vy o to přijdete! *smich*

Tomu tedy věřte, zažil jsem to několikrát - u kultovních vozů Š1000 - 120 to bylo celkem dost obvyklé. Naposledy jsem to řešil minulou zimu, příšly větší mrazy a urvali jsme obložení na přívěsu - pak jsme s ním jeli ještě dalších 120km bez kola :)

hodnocení

Měla jsem pocit, že se opravdu odtrhly pneumatiky od silnice - proto se ptám, jestli je to normální, jestli se vám to stává taky...

Ruční brzdu jsem neměla zataženou, tou to být nemohlo.

ano, jen přimrzlá pneumatika. Nic víc.

v noci mrholilo a ráno bylo všechno jak sklinka omrzlé ledem,co myslíte, že to bylo? Já se ani nemohl normálně dostat do auta jak bylo pokryté ledem. Ten den bylo i hafo nehod na náledí. Tudíž = voda + mráz = led = přimrznutí čehokoli na čemkoli tedy i pneu k zemi. = česky ledovka. brrrr

Já bych to tipoval spíše na ty brzdy, občas mi to dělá taky - mám na autě alu kola, kotouče je tudíž vidět, minulý týden jsem auto vzal wapkou a pak při rozjezdu to chvilku nechtělo, pak v tom luplo a jelo se normálně. Přimrzlou gumu jsem zažil též, ale to auto stálo ve sněhové břečce, která přes noc zmrzla. Docela humor - bylo to jako zabetonovaný, pomohla až horká voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]