Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Profesní průkaz - jak si ho obnovit?

Od: diesel* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.Mám propadlý asi už 2 roky profesák můžete mi prosím poradit jak si ho obnovit a co mě to bude stát?Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

0x

nijak uz ste o nej priselna profesak musi byt skoleni kazdy rok podle zakona platnost profesaku je 5 let to musite mi 5 skoleni, jinak vam za 5 let jiny nevydaji.

hodnocení

0x

jestliže máte dva roky propadlý, musíte do budovy autoškoly, tam bude specielní středisko a požádáte o profesní průkaz za několik tisíc Kč.

doporučuji zákon č. 247/2000 Sb a další

odbornik*

Cukráři ty debile, co tady meleš. Koncem roku mě končil prof. p. a včera mě byl vydán new PP a to jsem si odseděl 35 hodin minulý měsíc, celkem v kuse v autoškole. Takže stačí to dohnat poslední rok.

odborníku, klidně si mě urážejte, když Vám je to po libosti, ale nemohl Vám končit profesní průkaz "Koncem roku mě končil"

páč novelizací zákona bylo rozhodnuto že v roce 2008 musely být vydány nové profesní průkazy s platností na 5 let. Běhen 5ti let do roku 2013 musíte absovlvovat Vámi zmíněné školení na 35 hodin.

Odborníku, přeji i Vám krásné vánoce.

hodnocení

0x

Řidič se zúčastní pravidelného školení v celkovém rozsahu 35 hodin do konce pátého
roku od data vydání průkazu podle § 52c. Pravidelné školení je rozděleno do ročních kurzů v
rozsahu 7 hodin.

Tohle vyjmuto ze zákona. Vzhledem k tomu, že zrovna dělám řidičák na autobus, dovolím si nesouhlasit s odpovědmi které zde byly uvedeny. To co je totiž uvedeno v zákoně, tak výklad tohoto zákona je jiný. A potrvdili mi to i odborníci nas slovo vzatí.

A to takhle-v té první větě je totiž uvedeno, že 5 let-35 hodin. Takže podle výkladu zákona stačí absolvovat 35 hodin v pátém roce po vydání profesáku.

dodousek*

Nedavno se to tu řešilo-ano jeto tak jak říkáš-dříve to směl dělat jen Česmad ale to už neplatí*andel*

cyril*

Neklame-li mne paměť, tak od začátku platnosti zákona mohou školit na prof. průkazy jedině akreditovaná školící střediska. Provozovatelem těchto středisek může být každý, kdo splní podmínky a obdrží registraci. To platí jak pro Česmad, tak pro Frantu Vomáčku z Horní Dolní.

dexx, souhlas, ale tazatel píše, že má již dávno propadlé!

doplněno 25.11.10 21:09:

osobně jsem pochopil, že ještě před vydáním nového předpisu v roce 2008!

ne že ještě s novým profesákem neabsolvoval školení!

buss
hodnocení

0x

Řidič profesionál má znát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]