Nejste přihlášen/a.
Nejprve by bylo dobré vědět, co si pod pojmy "zimní pneumatika" a "kamion" představujete. Ani jedno z těchto označení nemá oporu či definici v žádné normě nebo zákonu.
obecně se pod pojmem zimní pneumatika myslí pneumatika s popisem M+S, případně s vločkou a pod pojmem kamion se myslí vozidlo nad 12t.
Když budete všechno posuzovat pouze přísně podle taxativně vyjmenovaných definic, tak objevíte, že zákonné normy jsou plné takových děr. Žádný zákon nemůže nikdy popsat všechny pojmy a eventuality které mohou nastat. A to je ten prostor pro vychcánky a hnidopichy.
No ono to Cyrilovo hnidopistvi je navic minimalne z 1/2 zcela zbytecne (nerkuli trapne).
Zimni pneumatika (vcetne onoho pojmenovani Zimni pneumatika) je totiz zminovana ve vyhlasce 341/2002 Sb. Vcetne vysvetleni, co se timto pojmem mysli. Jednoznacna definice.
Tez u slova Kamion, ac zakonem nedefinovane, je minimalne u odborne verejnosti zcela zrejme, ze se jedna o jizdni soupravu s navesem nebo privesem o celkove hmotnosti prevysujici 12t. Laik (Cyril) mozna nezna a ani nemusi, odbornik znaly v dane problematice jiste ano.
Ani laik si pod pojmem kamion nepredstavi vozidlo kategorie L, ze, Cyrile.
Pokud Vám připadá moje věcná argumentace zbytečná a trapná, tak je to Váš názor, na který máte jistě právo. Na druhou stranu si za svým "laickým" názorem neochvějně stojím a jsem schopen jej kdykoli obhájit i před "odbornou veřejností". Když Vám, jako odborníkovi stačí k "jednoznačné definici" pouhá zmínka v jakési vyhlášce bez jasné opory v zákoně, tak je to srovnatelné se sdělením v TV nebo tisku typu Blesk a pod. V případě "kamionu" je situace ještě pestřejší, stačí porovnat výklady a stanoviska v různých sdělovacích prostředcích (i odborných) a zjistíte, že pod tímto označením si mnozí vybavují auta od typu Š 1203 až po nákladní vlak (obrazně řečeno). Takže k zadanému dotazu jsem jen připojil upřesňující zadání, kterého by jistě nebylo třeba, když by tento dotaz nevznesl "laik". Odborník by se přeci ptáti nemusel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.