Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava dálkového ovladače

Od: crapper* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mam jediný dálkový ovladač od auta jenže jaksi už vypověděl službu spíše tlačítko, ktere je promáčklé, když ovladač rozeberu a zmačknu velkou silou funguje, opravěj mi to nikde?Nebo lze nikde sehnat ovladač a přeprogramovat? (dálka neni originální k autu je tam dodatečně montována)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

0x

Co je to za typ dálkáče? Ta fotka nejde otevřít.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Rozeber to a zkus přeměřit baterii toho ovladače.Baterii vyměň a uprav kontakt knoflíku mírným ohnutím.

magdon*

pokud druhé tlačítko funguje, nebude to baterií. Tahle tlačítka obvykle nemají žádný kontakt, který by se dal přihnout. Taky to nemusí být nutně tlačítkem. Mám podobný problém se starým infračerveným ovládačem (náhrada již neexistuje). Zamyká bez problému, odemknout většinou nejde. Opravit rovněž nejde (jsem původně radiomechanik). Pokud se Vám povede to rozchodit, nebude to na dlouho. Doporučuju svěřit odborníkům, kteří umí nový ovladač přeprogramovat.

hodnocení

0x

Jedině šikovný kutil (elektromechanik), nebo bych navštívil opravnu televizorů, aby mi pomohli.

Já mám takového šikovného kutila a hrozně si ho hýčkám.

davepast
hodnocení

0x

Zdravím, pokud Vaš problém s ovladačem přetrvává, kontektujte mě na emailu davepast(zavináč)seznam.cz

Zabývám se elektrotechnikou a mimojiné opravami těchto a podobných ovladačů.

hodnocení

0x

Dobrý den . Ve Vašem ovladači bude zřejmě opotřebená vodivá vrstva na stykové ploše tlačítek. Mám zkušenosti. Ve spec.prodejnách elektro je k dostání vodivý lak , kerým po demontáži , očištění a nanesení laku na kontaktní plochu tlačítka , vyřešíte problém na nějakou dobu- podle kvality provedení. Uspěchu jsem též docílil - vhodným lepidlem na kontaktní plochu tlačítka nalepit nalý kousek alobalu. miro

davepast
hodnocení

0x
V tomto ovladači, ale tlačítko s vodivou gumkou není, jak vidíte na fotce, je tam tlačítko - mikrospínač, a když nefunguje, tak je promáčknutá vnitřní membránka a musí se vyměnit komplet mikrospínač, což pro vybaveného člověka neni problém, jak říkám, pokud má s tímto někdo problém, ozvěte se mi na mail davepast(zavináč)seznam.cz mám vybavení a zkušenosti a provádím opravy mimojiné i těchto tlačítek a ovladačů.
crapper*
hodnocení

Ano opravdu vypadá že je tlačítko promáčknuté, napsal jsem vám na email. Děkuji

jarda3*
hodnocení

0x

Mozna by tam slo napasovat tlacitko z nejakeho stareho mobilu, PDA atp., uz jsem to jednou takhle delal. Zda se, ze jde o povrchovou montaz (SMD). Nic jineho, nez vymena tlacitka, nema smysl!

davepast

Ano přesně tak, vymění se tam membránový mikrospínač, který je jak kdy, někdy jen SMD někdy je plošný spoj oboustranný a je skrz a zapájený i na druhé straně. Pár těchto ovladačů už mi prošlo rukama a vždy se zatím jednalo o promáčknutý mikrospínač.
Ale málokdo si na to troufá protože je většinou zapotřebí odsát cín, jinak tlačítko které je připájené na 4 místech moc sundat nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]