Nejste přihlášen/a.
prosím vás o návod na zapojení zástrčky taž. zařízení na vozíku
kolega si neví rady jak dát zástrčku "do kupy" , který káblík kam zapojit a pod.
prosím vás o radu jak na to nebo návod, děkuji
Od zástrčky odpoj všechny dráty,strč ji do zásuvky,připoj kostru,rožni levý blinkr,přikládej dráty jednotlivě dokud se ti nerozsvítí blinkr na vozíku.tento postup opakuj u dalších světel.Pokud je zásuvka podle norem,mělo by to fungovat i na STK bez problému.
Je možné ,že ti toto řešení připadá jako od mata a pata,ale měl bys ,než někoho zkritizuješ, vysvětlit rešení svoje.Ono to jen se zkoušečkou ani jinak nejde,nemáš-li po ruce schema zapojení.
Použití zkoušečky (multimetr) a zkoušet přímo na přívěsném vozíku. Jsou dva absolutně rozdílné postupy. Za zkoušečku bych nikoho nekritizoval, za bastlení přímo na vozíku ano.
doplněno 24.11.10 17:17:Na "prozvonění" stačí žárovka a drát nemusí být přímo zkoušečka.
Zadané otázce jsem rozuměl tak,že v jedné ruce má kabel elektroinstalace vozíku,v druhé ruce má zástrčku a co s tím?Tak jsem v dobré víře poradil to bastlení.Já to tak už 3x dělal a mohu Tě ujistit,že STK-čkem jsem prošel naprosto bez problémů.A bez multimetru,jen s tužkovou zkoušečkou.Holt,každý není inženýr.
kluci, že byste oba klidně zvládli zapojit i bez měřáku bez zkoušečky, i bez zrcadla abyste nemuseli běhat dozadu co svítí.
Já jsem přesvědčen, že to zvládnete jen se šroubovákem.
Milane,o tom nepochybuj,přivez vozík,utrhni dráty a za 2-3hodinky to budeč mít OK. Zdravím.
Jiří, , ale to si ještě dáte svačinku a kafíčko. Páč šikula jako vy, to zvládne za 30 minut, pokud budou problémy se šroubky a ulomený držáky,,, tak hodinku...
Kdo neví tak si zástrčky a dráty prozvoní. A fušeřina při zapojení se pozná ,na silnici potkávám dost aut, kterým místo blinkru svítí brzdovky.To je pak poznat vypůjčený vozík.
K odstranění těchto příčin existuje norma , jak vše správně zapojit . Rozhodující je aby bylo vše o.k. na tažném vozidle a poté přizpůsobit jen zapojení u přívěsu . Pokud tak budou postupovat všichni nebudou problémy.Správná zapojení viz odkazy výše.
Autozásuvek je vícero, záleží na typu vozu a vozíku. Zkus kouknout třeba sem : tuningsamolepka.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.