Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě - je možné po dobu nezbytně nutnou překročit nejvyšší dovolenou rychlost - např. při předjíždění pomalejšího vozidla? Děkuji.
Příliš všeobecná otázka. V obci navíc pod radarem bych to nezkoušel.Osobně vycházím ze staré pravdy,že předjížgění je jeden z nejvíce nebezpečných manévrů a měl by trvat co nejkratší dobu,Takže v situaci,kdy nehrozí jiné nebezpečí s klidným svědomím povolenou rychlost překročím. Ale neber to jako návod k riskantní jízdě.
Otázka je naprosto jednoznačná . Povolená rychlost se NESMÍ překročit. Tečka. Co se děje v praxi, je něco jiného. To asi tu rychlost občas z nás překročí každý. Ale budeme-li přistiženi, tak nás v lepším případě čeká pokuta. A neomluví nás, že jsme chtěli v obci předjet auto, které jelo 30 a my ho museli předjet rychlostí 60km/hod.
Když dotaz tazatele převedu do praxe, tak pak bych mohla na dálnici fičet neustále 150, protože bych stále předjížděla vozidla, která jedou cca 100 km/hod.
dobeši a spol, včetně tazatelky, otázka byla formulována jasně a jenoznačně, tazatelka se ptala, zda lze přkročit nejvyšší dovolenou yrchlost,. odpoveď zní že lze...možné následky jsou něco jiného, ale opakuji LZE...naučte se konečně formulovat své myšlenky, písemný projev je vnější formou myšlení...
Můj milovaný NU . Snažíme se lidem odpovědět tak, abychom jim neublížili. A také se snažíme "číst mezi řádky". Každému je jasná, že rychlost LZE překročit. Ale co by se stalo, kdybych toto všichni odpověděli? Tazatelka by měla asi hodně brzy problem. Ona svoji otázku pouze špatně formulovala. Většina z nás však pochopila, jak to myslí. Nakonec to potvrdila i tazatelka .
Mě jen udivilo, že ji neradíš, tak jak máš ve zvyku, aby radši souložila, nebo si s Tebou udělala dítě . Nebo že když použije k jízdě Yarise, tak pro ni omezení rychlosti neplatí
Neviděl bych to zas tak černě. Jsou i Yarisy, kteří dokáží občas překročit i povolenou rychlost mimo obec.
to já znám i řidiče, kteří přestože je na silnici značka od měštáků "měření rychlosti" klidně jedou rychle a zaplatí!
Lidi jsou různí. Jedni se nechají chytit za rychlost, druzí zas za něco jiného, život už je takovej.
Mimo obec to ještě jo , ale na dálnici a silnici pro motorová vozidla to jde pouze za určitých povětrnostních podmínek s větrem v zádech. Při jízdě proti větru a dešti je potřeba i podřadit, což má určitou výhodu "plný počet kytiček".
ale Dobeši, já Mindě neubližuji, snažím se jí pomáhat lépe formulovat vlastní myšlenky, zatím se jí to moc nedaří, to podstatné si pokaždé jen myslí ale sem to nikdy nenapíše, chce to čas a trpělivost...
Můj milovaný NU. Nevím proč sis mě přejmenoval na pana Dobeše . Zde bych teda docela ráda znala Tvoje myšlenkové pochody
. Takže než začneš někomu formulovat jeho myšlenky, tak si, prosím , dej do kupy svoje vlastní
. U Mindy to opravdu časem a s trochou trpělivostí bude dozajista dobré.
V Tvém případě nepomůže ani čas, ani trpělivost.
Vidím to na Chocholouška. A do zdravotní karty napsat : Návrat mezi normální lidi NEŽÁDOUCÍ!
Co ja vím ,od dopraváka,Radar je nastaven na 10 km navíc.K tomu se přidává 3 km tolerance,to by se dalo ještě obkecat.Ale jak se i toto překročí,i při předjíždění,pak máte problém.
Tak tomu bych taky tak doslova nevěřil, zrovna včera kolega platil pokutu za 54 km/h v obci. Radar má deklarovanou přesnost +-3%, takže tohle už bylo prý nad toleranci.
I v tomto s Váma souhlasím.V dnešní době záleží jestli trefíte na poldu normálního,nebo karieristu.Ten neodpustí ani kilometr.
Copak polda, to by asi jeste slo, ale kasicky pro mesta jsou neuprosne... Viz inovace v Polsku, to nam muze znit jako pohadka - u nas se zaklada system na maximalni buzeraci a jinde uz pochopili, ze je to k nicemu...
doplněno 23.11.10 22:45:a hlavne, ze nezabiji rychlost, jak se nas snazi media masirovat, ale blbost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.