Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám opotřebení spojky?

Od: milosr odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

jsem lajk na automobily, tak se ptám Vás co tu radí a co si myslím budou určitě vědět. Mám vozidlo Audi A4 z roku 2002 a chtěl bych vědět, jak zjistím, že mám spojku opotřebenou - špatnou.

Přeji pěkný večer a těším se na Vaše rady!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

To že začíná spojka prokluzovat se nejdříve pozná pří jízdě do kopce na vyšší rychlostní stupeň, když přídáte plyn tak jde motor do otáček ,ale rychlost se nezvyšuje. Není potřeba proto auto nikterak "dráždit" rozjížděním. Navíc 1.9 TDI se musí rozjet i na trojku aniž by chcíplo.

erikch*
hodnocení

0x

zcela jednoduše a poměrně spolehlivě-zařaďte si na rovině 3.rychlost a jakoby normálně se rozjet(žádný extrém s plynem ani spojkou)-pokud vám motor "chcípne"-spojka je ještě relativně o.k. pokud se rozjedete-už je trošku na "odchodu..."

milosr
hodnocení

Díky a nějaká jiná možnost, u které by to nemuselo případně chcípnout?

S pozdravem

erikch*

je to hodně orientačně-samozřejmě na lamelu nevidíte-a pokud není slyšet "cvakání" nýtů,hukot ložisek apod.,tak vám ani nic jiného nezbývá...nenapsal jste motor-předpokládám,že nějaký 4válec(6válec už pobere trošku víc,ale i tak to lze aplikovat)...prostě tento jakože "test na prokluz" zkuste a uvidíte...není třeba v tom hledat nic složitého-když bude rozjezd na III "plynulý"-je to špatně...

milosr
hodnocení

Ano je to čtyř válec - 1,9TDi. Ptám se protože se bojím, aby se ta spojka tím, že tam zařadím trojku nezňičila úplně, přeci jenom je to něco jiného než když chcípne auto u prvního rychlostního stupňě. Nemám pravdu?

erikch*

nebojte se-motoru je vcelku jedno jestli chcípne na 1 nebo 3,motory jsou stavěny i na nešetrné zacházení,musí(měly by)něco vydržet-a když to nebudete dělat 10x denně,nic se neděje...Pokud je spojka načatá-poznáte to už při klasickém rozjezdu ,není to prostě "ono" a shora uvedeným se řekněme ujistíte...

jozef111*
hodnocení

0x

Dobrý den, mně známý poradil: z kopce bez plynu zpomalovat "brzděním motorem" a vhodně podřazovat. Když zpomaluje plynule bez cukání, je všechno o.k. Když občas jakoby jelo rychleji a pak zase zpomalovalo, spojka je s největší pravděpodobností opotřebovaná. Vyzkoušel jsem to a mazal do servisu.

durancea*
hodnocení

0x

Jak píšou nade mnou - třeba Ar. My měli opotřebenou spojku a na dlouhé trati jsme to prostě v kopci vytáhli těžko, i já "maxilaik" *tanec*jsem cítila, že to není OK.

hodnocení

0x

laik to nepozná, páč on neví, kdy a jak se zvyšuje otáčky a auto nezrychluje. Pokud se to již někomu stalo, tak to není laik a pozná to.

ar*

Milane , tak to beru jako srandu, když už tak lajk to pozná podle otáčkoměru a tachometru který je dnes už pomalu v každém autě. Když už to nepozná podle zvuku, že motor jde do otáček. Manželka je pokud jde o auta uplnej analfabet a když ji začala na pažoutu klouzat spojka taky to poznala.

are, ale manželka není laik!

páč když se nekomu zvíší otáčky, musí mít více plynu, ten ubere a je to ok. Takže nepozná že je spojka více opotřebená. Někdy se to pozná i při těžkém vleku...

ale kdo se pomalu rozjíždí, ten to nezjistí, kdo prudce ten to pocítí...

a nemusí smrdět!

koroljov

I blb to pozná podle smradu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]