Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukani auta pri pridani plynu...

Od: crapper* odpovědí: 11 změna:

Zdravim,

mám opel astru F 1.6 55kW, 1997 a při trošku prudším přidání plynu první jakoby cukne někdy i dvakrat a pak terv jede normálně nejvíc to dělá na dvojku příklad: 2200 otáček přidam plyn nejdřív cukne (ztratí výkon) a pak už jede normáně. Na neutrál když přidám plyn tak je to v pořádku okamžitě jde do otáček. Možná je stím spojená i vyšší spotřeba žere mi to 8-9l/100km Nevíte čím by to mohlo být, co vyměnit, co to bude stát?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

jen tak mimochodem-nelze srovnávat Fabii SDi s Astroušem 1.6i(nafta benzín),ale k věci-nejpravděpodobnější dle popisu bude "zádrhel" v přívodu benzínu-tím bych asi začal-čili za pár desítek kaček nový pal.filtr,podle situace dál...souběžně odpojit kabel od cívky k rozdělovači(a postupně jeden po druhém i z jednotlivých válců)a detailně omrknout-stačí i sebemenší prasklinka,deformace a už to blbne-jak máte kabely dlouho? osobně měním každý rok,spíš právě preventivně,abych se vyhnul třeba vašim potížím a mohu-li doporučit,tak Teslácké(dávám je asi posledních 4-5 let do všech aut,i na prodej,a super-a nestojí rance),další věcí svíčky-ideál měnit zároveň s olejem,taktéž dnes již nestojí rance...,a tak by se nechalo pokračovat-zkuste ten palivový filtr a písněte...

crapper*
hodnocení

Díky. Zítra vyměním svíčky a palivovej filtr (to už jsem měl v plánu) kabely nevim jak tam jsou dlouho auto mam půl roku, ale měnit je každej rok mě přijde zbytečný nevim co máte za auto ale u toho mojeho se určitě nevyplatí dokud nenastanou problémy, k těm Tesláckým slyšel jsem na ně chlálu ale taky i dost lidí si stěžovalo že už nikdy. Zítra když stihnu vyměnit svíčky pal. filtr napíšu

erikch*

ještě k těm kabelům-oni mršky vizuálně vypadají o.k.,ale přitom vnitřní vodič a izolanty jsou "načatý",probíjí apod.-což se právě třeba projevuje jak shora uvedeno-ročně je měním z preventivních důvodů-za cenu okolo 400 až 600 stovek(4válec,6válec),neboli jinak ,za nějakých 45,-/měsíčně-což není ani krabička cigaret...K Tesláckým-zkoušel jsem taktéž vše možné a nemožné,ale zatím 4-5 let bez sebemenších problémů-zatím jako jediný výrobce(a ani kunám moc nejedeou...)-ale každému dle zkušeností,co mu jak vyhovuje...

tozinek*
hodnocení

1x

Zdravím, já mám opel astru 1996, měnil jsem snad už všechno, taky jsem prošel cukáním, resp. někdy to vůbec netáhlo, někdy jo, všechny podezření jako palivo, lambda sondy, svíčky padlo, nakonec to byl rozpadlej poslední díl vejfuku, tedy vevnitř rozpadlý, přicpaný...

erikch*

ale to by mělo být slyšet,pokud se "vysype koncák,katalyzátor",je to díky vibracím potrubí slyšitelné...-navíc poměrně jednoduše přicpáním ruky zjistím "tlak",čili případnou ucpávku...

crapper*
hodnocení

Mě to jede normálně jen když na to šlápnu první zacuká pak jede normálně při podřazení to taky cukne, ale minimálně. Výfuk budu měnit v březnu mám ve střednim dílu menší díru, ale čekam až známej bude likvidovat astru má tam novej vejfuk tak to musí ještě vydržet tu chvilku možná bude už dřív

michal958*
hodnocení

0x

mozna svíčky, spatny privod paliva nebo se pricpava palivovej filtr

doplněno 20.11.10 22:07:

pak to muze byt neco v rozdelovaci, palec, nebo kabely co vedou od rozdelovace na svicky

crapper*
hodnocení

svíčky zkusim vyměnit v pondělí

bony*
hodnocení

0x

mně přesně to samé to dělalo vstřikovací čerpadlo na Fabii sdi

jaza46*
hodnocení

0x

Také jsme měli stejný problém. Vyměnil jsme vše co se dalo, hadičky, filtr, nechal zkontrolovat výfuk. Bydlím na vesnici, takže jsem vždy tankoval u nejbližších pump. Pak jsem někde jel dále a musel jsem tankovat u Shellky. A světe div se, vše v pořádku. Cukání u 2 přestalo, plyn reaguje krásně jemně. Od té doby vždy beru plnou pouze u Shellky. Propočítal jsem to. Benzín je sice trochu dražší, ale snížila se nějakým zázrakem spotřeba. Při posledním tankování plné nádrže jsem dokonce získal bonus v podobě výběru zboží v dosti zajímavé částce.

crapper*
hodnocení

Tankuju na benzině který veřim, šefuje tam známá :) Přesto zkusim natankovat jinde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]