Nejste přihlášen/a.
zdravím,
dneska jsem zjistil, že mi někdo během víkendu šlohl zadní spz. ztratit jsem ji určitě nemohl, na 100% vím že tam byla když jsem v neděli přijel.
má se to hlásit na policii? a na úřadě vyřídí úplně nové spz nebo se dá vyrobit stejná? platí se poplatek?
SPZ nahlašte na policii co nejdříve, pokud Vás policie při běžné kontrole zastaví a vy se přiznáte, že vědomě jezdíte jen s jednou SPZ, mohou to s Vámi sepsat a poslat na správní řízení, kde jsou za tento přestupek velké pokuty. Pokud o chybějící SPZ nevíte a upozorní Vás na to až hlídka, mělo by vše proběhnout bez problémů s tím, že ztrátu nahlásíte na nejbližším oddělení (nebo odd. v místě trvalého bydliště, teď nevím). Ale SPZ nahlašte, kvůli tomu tankování na vás, jak tady psal někdo výše.
správný postup je zajít si na úřad pro novou SPZ za 450,-
Osobně mě přijde zajímavá alternativa si ji nechat za ty samé peníze vyrobit a nemuset ji měnit v TP. Jen netuším jak moc jsou platné.
jinak viz: poradte.cz/...
Stejná se vyrobit nedá. Tedy ne origo s bezpečnostními odrazovými ochranými známkami a symboly. Vždy se vyrobí jen dvě. Musíš tedy mít nové + vyměnit OTP a TP (nový zápis RZ).
Tuším, že to přijde na 450 - 500,- a čekání na úřadě pár hodin, než příjdete na řadu
doplněno 28.11.12 18:40:Ano, jinak Vás odtáhnou jako vrak.
Já je mám přišroubované. Je to jistější... Na hlavičky šroubů se dají sehnat bílé čepičky a splňuje to zákon/vyhlášku.
doplněno 28.11.12 18:41:RZtky
dobry den me se to taky stalo ,nejdriv musite na policii to oznamit a s dokladem co vam daji zajit na urad tam vam daji nove znacky a zaplatite 500kc
? Šrouby držáku RZ koupím delší a prošroubuji to skrz i s RZ a držákem k podkladu (do určených děr v nárazníkách/dveřích...
doplněno 28.11.12 19:23: Aha, tak to pak jo.
Ale já mám na mysli pořáádně, s matkami a řádnou podložkou! Z hmoty to jinak vyrvu, to mne ani nenapadlo, nějaký samořez..
1. nesmíte vůbec vyjet. Hrozí Vám správní řízení a sankce 5-10tisíc, určitě zadržení řidičáku na půl roku.
Takže demontovat přední, vzít techničáky, peníze občanku a dojít na evidenci vozidel a požádat o nové značky.
na polici je zbytečné chodit, páč nic nevyřeší, ještě tam budete dlouho čekat...
doplněno 28.11.12 20:37:neznám jediný předpis, který nařizuje řidiči, či majiteli vozidla, aby šel ohlásit krádež SPZ.
tvrdím, že nemusíte na policii
Milane,nesouhlasím jen s Tvým tvrzením,že je zbytečné na policii chodit.Všichni víme,jaká kouzla se dají dělat s ukradeným občanským průkazem a zajdeme-li do extrému,ten, kdo tazateli ukradl espézetku,nemusí jen krást benzín,ale může ji použít při spáchání horšího trestného činu od loupeže v bance až po vraždu.Proto je lepší krádež na policii nahlásit i když souhlasím s tím,že policajti nic nevyřeší.Stejně se přece zachováš,když Ti ukradnou doklady.Také jdeš nejdříve na Policii a teprve potom na úřad,vyřizovat doklady nové.
Jiří, máš právo nesouhlasit,
Tvoje argumentace o trestném činu,,,příklad, auto zaparkuji a ihned odcizí značku a spáchá trestný čin. Ani se o tom nedozvíš včas a čin bude spáchán.
Budeš snad vyníkem ty? Určitě ne, tak jako když jim neohlásíš ztrátu, jen si necháš značky vyměnit..
rozumím tomu co jste napsal...neznám...je třeba odcizené RZ hlásit PČR, ztracené nikoliv...a to vše v souladu se směrnicí EU (Schengen) + Prümská úmluva...ale nevadí jen lidem raďte dál...oni pak přijdou na úřad (kde se začnou rozčilovat) ...a tam je pošlou na PČR...to je možná váš cíl...
warana, takže když dotčný přijde na úřad a řekne nemám značku protože:
a) nevím kde je
b) asi jsem jí ztratil
c) asi mi ji ukradli
pokaždé bude jiný postup... třeba, ale já bych volil nejsnadnější řešení...
Na policii jít musíš.Mně se také někdo pokoušel spézetku ukrást ,ale že byla přišroubovaná a vruty z toho nemohl dostat,tak ji zahodil.Na policii se nějaký bažant snažil dát mi minimálně zaplatit nějaký správní poplatek(za vyhotovení protokolu,jak mi řekl),ale protože ji někdo mezitím našel a na policii přinesl,měl jsem jasný důkaz,že ta espézetka byla ukradená.Tak mu nezbylo,než mi ji vydat.Doma jsem potom udělal takové úpravy,že bez zničení celé espézetky,nebo utržení nárazníku nemá zloděj šanci. Jak píše někdo předemnou,espézetky se kradou především proto,aby si zloděj mohl natankovat zadarmo.
"Doma jsem potom udělal takové úpravy..." - Nemohl bys prozradit, jaké úpravy? Možná by se to hodilo i jiným.
napiště mi někdo právní normu, ukládající mi POVINNOST hlásit odcizení značky na policii
Pokud jde o schengenský systém, odcizená značka se v registru vozidel zadá při výdeji nových jako odcizená a systém CRV jí automaticky přenáší schengenského...Automaticky a hned.
Povinnosti lze podle základní lisitiny práv a svobod uložit jen zákonem. Já takový neznám, a názory úředníků nebo rádců této debaty jsou jen názory.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.