Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak zrušit povinné ručení. Dostal jsem půjčené auto a uzavřel na něj povinné ručení. Majitel povinné ručení již několik měsíců neplatil. Auto jsem na sebe nepřihlásil a jezdil jsem v odhlášce. Jak mám nyní zrušit povinné ručení, když majitele nemůžu sehnat. Auto nepoužívám, mohu ho zlikvidovat, když nejsem majitel? Může mi prosím někdo poradit? Děkuji Libor Š.
Libasi, pokud máte kupní smlouvu, že jste auto legálně nabyl tak jste majitel. To že není na vás doregistrováno na tom nic nemění.
Pokud auto chcete zrušit, nechte si vystavit od likvidátora napsat potvrzení o eko likvidaci, pak jděte na úřad kde na sebe necháte auto doregstrovat a hned ho nechat vyřadit z evidence. Vyhnete se tím eko poplatku. Po vyřazení z evidence zrušte PR.
Děkuji Vám za odpověď, ale je jisté to, že nebudu platit tu eko daň, v mém případě by šlo o těch 10 tisíc. To je vlastně i ten důvod, proč jsem to nedoregistroval na sebe, cena auta je nepoměrně menší než je poplatek. Myslím, že jak dojdu na úřad dotáhnout ten polopřevod do konce, tak automaticky vysolím eko daň.
Vás nemusí vůbec zajímat, jestli minulý majitel má či nemá uzavřenou pojistku. Hlavně, že ji máte uzavřenou vy.
1.) " dostal jsem půjčené auto"..co je to za nesmysl? Dostal jste auto nebo jste si auto jen vypůjčil? Když jste autro dostal, po jakém majiteli se teď chcete shánět? Také nechápu, jak si někdo může půjčit auto, a pak nevědet, komu a kam a jak ho vrátit...Jak to tedy je?
2.) "...uzavřel na něj poviné ručení..".blablabla...Proč nemůžete zrušit povinné ručení, když jste smlouvu o poviném ručení uzavřel? kdo jiný než ten kdo vstoupil do smluvního vztahu s pojišťovnou by měl teď smluvní vztah ukončit?
3.) Jste normální? Přečtěte si ještě jednou, dvakrát, jaké nesmysly jste napsal...
Pokud je auto PUJČENÉ, tak jednoduše k výročí vypovíte smlouvu povinného ručení - pokud jste pojistku uzavíral Vy, tak jste pojistník a můžete tak učitit nezávisle na majiteli vozidla. Co pak bude s autem dál je problém jeho majitel, ne Váš.
Pokud jste ale auto KOUPIL (i když nepřevedl na dopravním inspektorátě), tak Váš problém není jak zrušit povinné ručení, ale jak auto vyřadit z evidence a zlikvidovat (nebo spíše v opačném pořadí).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.