Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky řidičák na kamion

Od: dcmen odpovědí: 10 změna:

Dobrý den

chtěl bych se vás zeptat kdo má s tím nějake zkušeností

chci si dělat řidíčak na kamion a teď řeším jestli mám jit klasicky do autoškoly nebo vím že jsou ústavy kde se tím zabývají víc jak v autoškole

nevím jestli je tam rozdil mezi řidičákem a profesním řidičákem

jaky je v tom rozdíl? díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

No ono to už přece samo o sobě něco říká, "řidičské oprávnění" a "průkaz profesní způsobilosti řidiče". Dá se jezdit jen na nějaký PPZŘ? Třeba na motorce? Doporučuji si přečíst příslušný zákon, či zadat do vyhledávače Průkaz profesní způsobilosti řidiče. Ale máteli již řp, tak jste na to musel narazit při studiu zákona v AŠ.

cyril*
hodnocení

0x

Pokud víte něco o ústavech, které jsou něco víc než autoškoly, tak zřejmě víte více než ostatní. ŘP nikde jinde než v autoškole legálně získat nelze. To by Vám snad mohli i potvrdit v tom ůstavu, když se tam dostavíte.

dcmen
hodnocení

takže jde o nutné doškolení pro řidiče?

v žádném takovém ústavu jsem zatim nebyl, první jsem se chtěl zeptat o co se jedná

jen nechápu tu cenu za školení 25 tisíc

cyril*

Nechápete, že se za vše musí platit nebo si také myslíte, že je to málo?

dcmen
hodnocení

to chápu ale není tomu dávno co profesní řidičák byl zadarmo a najednou taková pálka?

cyril*

Nevím co si vybavujete pod pojmem "profesní řidičák", já takový neznám. Neznám ani dobu, kdy by zde bylo něco zdarma. Komunismus byla vize budoucnosti. I v minulém režimu se vše platilo.

dcmen
hodnocení

špatně jsem to napsal, profesní průkaz

který se dával k absolvování autoškoly k příslušným skupinám zdarma tak dva/tři roky zpět

cyril*

Mění se nejen doba, ale i zákony. Nebývá pravidlem, že vždy k lepšímu!

buss

Najděte si místo řidiče, kde vám to uhradí, dělají to např. některé "ČSAD". Je třeba se zeptat...

cyril*

Netvrdím, že je to nereálné, ale kolik takových znáte osobně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]