Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhad ceny pojištění a povinného ručení

Od: mustang* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.

Bude mi 18. let a dělám si řidičák. k 18. narozeninám mám slíbeného Forda Mustanga. tak se chci zeptat kolik bude zhruba stát pojištění a povinné ručení?

Cena auta (bez nákladů na dovoz do ČR) je okolo třiceti tisíc dolarů.

Má obsah motoru 4009ccm

a váží cca 1450kg

Já jsem zatím nezpůsobil žádnou pojistnou událost, bude to moje první auto a budu velmi sváteční řidič.

Tak kolik to asi bude stát?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Domnívám se, že nám někdo přeje humorný víkend podobnými otázky.

Kdokoliv napíše jakoukoiliv cenu, nikdy se nedopídíte zdali je správná. Páč jsou pojišťovny, které vezmou bonus i od rodičů a to může být 130 a více měsíců, nebo ti, kteří dávají za rizikovost přirážku páč máte nový řidičák a je Vám 18. let.

Hlavně aby to jezdilo rychle,,,,,,,,,,,, to je sranda?

Přeji hezký víkend.

(včera ukazovali 18 letý mladík rozstřelil s Oktávkou kolonu havarovaných vozidel i s polocejním autem. Asi taky dostal auto a neuměl a nevážil si toho)

ar*

Milane, mně to spíš připadá , že někdo "řekl nahlas" své sny . Já jsem byl taky v 8 letech plně přesvědčen , že si taky jednou koupím Ferrari 365 GTC/4. On to taky mustang časem rozchodí.

doplněno 19.11.10 15:33:

Jinak si myslím, že řešit výši povinného ručení u kategorie takových to aut, je to to samé jako se zajímat jestli stojí benzín 20 nebo 40 Kč. Pokud si pořídím takového pijana tak mně to taky nemůže zajímat a je předpoklad , že na to mám

are, my si rozumíme...

hezký víkend

.

ar*

Myslím, že ano. I Tobě přeji krásný víkend i když počasí nám přát asi nebude.

počasí přálo!

ale jiný dotaz pro ostatní ohledně pojištění!

Vždy když přijde zelená karta na další rok, vypovím smlouvu a uzavřu novou. A vydělám na tom.
Jak jste na tom vy? Vypovídáte smlouvu, nebo platíte co Vám pojištovna předepíše?

nu*
hodnocení

0x

bude to stát majlant, výhodnější bude když to svýmjménem pojistí stará babička bydlící tam, kde je riziko minimální, tedy na malé vesnici, babička jako majitel, Vy jako prpvtoovatel zapsaný v registru i techničáku...ušetřené peníze se hodí při tankování, mustang má trochu malou nádrž, ve vztahu ke spotřebě

hodnocení

0x

takový auto se musí/je lépe jej i pojistit na krádež a pod. vzhledem k vozu uvedenému bude ručení podle obsahu tak kolem 15tisíc a pojištění na krádež těžko odhadnout. Odhaduju totéž. Suma sumárum. 30tka. Ale berte to s rezervou. Ale víc zaplatíte než najezdíte :D.

Dovolím si zde poznamenat, že pro začátečníka to není optimální výběr vozu. Podle mého názoru dokonce zcela nesprávný. Drahá a vysokoobjemová vozidla mají co se týká nehodovosti s řidiči věku do 23 až 25 let jednoznačně nejhorší statistiky!

cyril*
hodnocení

0x

Zadejte si požadovaná data do některého z mnoha kalkulátorů pojišťoven nebo jejich zprostředkovatelů a budete znát přesný výsledek během okamžiku. Hrubým odhadem to bude asi tisícovka navíc k ceně vozu.

cyrile... myslíte dolarů...,že?

mustang*
hodnocení

OK fajn Mustang ne, dále jsem uvažoval o:

Audi TT: má poloviční objem, je zhruba stejně rychlé a má i zhruba stejnou cenu a spotřebu a cenu (milion a pokud přijdu na to jak odečíst DPH tak "jen" 800 tisíc)

Ford Focus ST 2010 (ty dva roky určitě vydržím) cena bude okolo 20 tisíc liber i s DPH, takže levnější než TT i Mustang a opět poloviční objem než u mustanga

(hmotnost TT i ST je okolo 1400 kg)

Pojistku bych si klidně na nějakých kalkulátorech spočítal sám ale v těchto věcech jsem levej, já bych snad tu pojistku skutečně aktivoval :-D a navíc chtějí jméno mail a telefon a ten udávat nechci.

cyril*

Nejlépe bude ještě chvíli studovat a ujasňovat si nové poznatky, protože bez urážky, dokud budou Vaše znalosti ve finančních otázkách na podobné úrovni jako automobilismu, tak je předčasné dělat podobná rozhodnutí. Nechal bych to zkrátka na rodičích, ať nějakou hračku vyberou sami.

pat*
hodnocení

0x

Použijte některý z internetových srovnávačů www.abcpojisteni.cz, www.srovnavac.cz, nebo www.povinne-rucen/.... Ty po Vás telefon nechtějí - minimálně ne do doby, než se rozhodnete smlouvu s nima skutečně uzavřít. Pokud jste se rozhodl lovit kočky na velikost svého "motoru"tak holt za to pojišťovně zaplatíte. Pokud ale máte rozumné rodiče s vyježděným bonusem, kteří to auto pojistí na sebe, tak máte šanci pěknejch pár tisíc ušetřit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]