Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlásit a prodat vozidlo na ND?

Od: pletung odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,mám takový problém. Mé vozidlo neprošlo STK a v momentální situaci se mi nevyplatí investovat do nutných oprav. Rozhodl jsem se tedy ho prodat na ND. Jelikož mi ale také končí povinné ručení, chtěl bych ho odhlásit. K tomu ale potřebuji doklad o ekologické likvidaci. Jak ho odhlásit aby mi vozidlo zůstalo? A jak se potom postupuje při prodeji takového vozu?

Má někdo prosím zkušenosti s tímto postupem? Poraďte prosím!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Trošku si tady poklikejte. Řeší se to neustále. Vozidlo vyřadíte z registru, odevzdáte SPZ a je to. Budete ho používat k jinému účelu - kurník, na hraní pro děti apod. Nesmíte říci, že ho chcete prodat na ND:

erikch*
hodnocení

2x

je to tu poměrně časté téma-zalovte v historii-v kostce s doklady a RZ zajít na dopr.úřad,vyplnit formulář "pro zánik účelu vozidla",tzn.že z něj hodláte vytvořit např.kurník,králíkárnu apod,veškeré náplně ekol.zlikvidovány odb.firmou(ale to by neměla být podmínka,tuším)...Auto vám zůstane a můžete s ním naložit dle uvážení-samozřejmě se ale nesmí objevit na jakékoli komunikaci...

hodnocení

2x

můžete zvolit mnoho postupů

můžete kouknout do historie a postupovat tak,

můžete najít kontakt na mě a ještě se nesatlo, aby se nenašlo řešení. (to se nevytahuji, jen konstatuji)

můžete dělat co chcete

doplněno 18.11.10 21:07:

přesto kdyb byli problémy, klidně se ozvěte, nebudete první ani poslední...

pletung
hodnocení

Všem moc děkuji za odpovědi... Projížděl jsem podobné dotazy a provedu to asi jako: ...zánik za účelem kurníku... :)

Díky moc všem!

buss

Bacha aby na příslušném úřadě se nemusela domácí zvířena registrovat... takových kurníků pak leží

miljan*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]