Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co požadovat po pojišťovně viníka autonehody

Od: boda* odpovědí: 5 změna:

Mám dotaz. dnes jsme měli nehodu. auto jsem řídila já vina byla na straně řidiče kamionu. Policie sepsala protokol kde je uvedena škoda na vozidle. Nemám žádná zranění jen pohmožděniny vzniklé nárazem airbacu. A trochu popalené ruce. Zítra si jdu pro neschopnost. Došlo ke zničení i osobních věcí. Navíc jsem v té době byla vlastně v práci. je možné žádat i ušlou mzdu? děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Veškeré škody spojené s nehodou. Vše, co se týká zdraví (bolestné apod.). Veškerá škoda na majetku - auto, oblečení, prostě vše, co se v autě (nebo na Vás) poškodilo. Další náklady - odtah auta, různé poplatky - odhadce, servis, poplatek u lékaře a za recept, léky atd. V odůvodněných případech auto z půjčovny. Vaše cesty k lékaři, do servisu a prostě všude tam, kam jedete ve spojitosti s nehodou. pochopitelně ušlá mzda.

Je toho strašně moc, co si lidé ani neuvědomují, že mohou požadovat uhradit od pojišťovny.

hodnocení

0x

Pokud jste byla vlastně v práci, tak nezapomeňte požadovat u svého zaměstnavatele sepsat záznam o pracovním úrazu! Dostanete nemocenskou ve výši plné mzdy a ještě odškodnění!

hodnocení

0x

boda, trochu z jiného soudku,

nerozporuji "auto jsem řídila já vina byla na straně řidiče kamionu." ..."Nemám žádná zranění" a přesto chcet jít na neschopenku?

Zkuste zapřemýšlet, co asi řekně manželka řidiče naklaďáku, až bude muset zaplatit daleko větší pokutu, nežli když nepůjdete marodit, nebo-li jak jste zmínila "Nemám žádná zranění" ale proč tam půjdete?

Co Vás vede ke mstě?

Proč jdete až zítra pro neschopnost, napsala policie nějaké zranění?

Souhlasím a,yb Vám pojištovna zuhradila veškeráé níklady spojené s nehodou, ale ...

boda*
hodnocení

Odpovím. Nikomu se nemstím. Nemám zranění vyžadující hospitalizaci v nemocnici, a neschopnost se ve svátek na pohotovosti nevystavuje, ale až u obvodního lékaře. Nakonec stejně jsem pro žádnou nešla, mám jen neplacené volno. Auto mám na odpis . Já i manžel jsme naštěstí v pořádku. Já chci opravdu jen uhradit náklady spojené s nehodou nic víc.

boda, přeji Vám upřimně aby jste pojištovnu vyždímala jak jen nejvíce mohla. proto se domnívám, že byste měla využít nabídku kolegyně na osobní email.

Je správné že řidič bude potrestán, ale zažil jsem kolegu, jak se ho snažil poškozený a zraněný cyklista za pomocí hospodských kámošů vyždímat co mohl. Po vysvětlení přes prostředníka, že řidiči může jen velice ublížit a tím že nic nedostane navíc pochopil a přistoupil na prostředníkovu nabídku. Pak v hospodě kamarádům vynadal ža špatné rady a byl spokojen s radou a postupem prostředníka.

Nakonec byli spokojeni poškozený cyklista, viník řidič, zaměstnavatel řidiče, a snad i prostředník.

doplněno 18.11.10 19:35:

jakmile bude zranění, bude trest daleko vyšší, ledaže byste se domluvila s řidičem, že nedáte souhlas ke "zdravotním záznamům"

Neznám řidiče, ale děkuji mu za Vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]