Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to nekvalitní autobaterii?

Od: honzi0020® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den

Chtěl bych se zepta v létě jsem kupoval novou autobaterii, ted v "zimě" jsem s autem nejel tři týdny a autobaterie je vybitá. Je to nekvalitní autobaterii?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

2x

Ne,je to nekvalitní údržbou!

hodnocení

Jak tedy udržovat, dobíjet autobaterii

1jara*

Dobrý den, chtělo by to kontrolu dobíjení, nebo zda vám nezůstala svítit někde žárovka Jinak i nová baterie můžemít poruchu, nehledě jak s ní bylo zacházeno. Máte dva roky záruku, uplatněte reklamaci pkud máte ještě stvrzenku o koupi.

Nové batrie jsou povětšinou bezúdržbové, tedy nepotřebují údržbu. Má to však několik ale! Především bych zkontroloval stav připojovacích svorek, jsou-li zoxydované, mohou mít vliv i na nabíjení. Dále by mohl být problém v nabíjení - to chce však přeměřit. A konečně může být příčinou i ,,syndrom sousedka´´ - to podle mé sousedky, která nastartuje u baráku starýho mercedesa (pochopitelně startuje celkem dlouho, neboť blbě chytá) pak popojede 200m s holkou do školky, zase dlouze staruje a pak popojede 200m do Lidlu, zase dlouze startuje, popojede 200m do Penny atd. To vše doplněné tím, že má na autě rozsvícené vše co jde, puštěné vyhřívání obou oken a zrcátek, puštěné vejcovary atd. A pak se hrozně diví, že ta baterka je furt vybitá. :)

hodnocení

díval jsem se svorky nejsou zoxidované

Nemůže to být taky tím že jsem s autem nejel tři týdny a že se něměla baterka jak dobít

jabraka*

Honzí ,Akumulátor musí něco vydržet.Nejet tři neděle,to není žádná velká přestávka.Spíše to může být nějakým spotřebičem,který je trvale zapnutý,třeba alarm,rádio,nebo žárovka v kufru.Nejlépe je,vzít ampérmetr,vložit ho do nabíjecího okruhu - odpojit jeden pól baterky a do mezery vložit měřák.S vypnutým klíčkem,samozřejmě.Měl by zůstat na nule.Pokud poteče i malý proud,je nutné najít kde je "díra".Kromě toho,co jsem uvedl na začátku,mohla by to být i závada na alternátoru.Poškozená dioda může znamenat svod na zem a ztrátu kapacity.Pokud tedy nějaký proud poteče,je třeba navštívit servis,ještě před zimou.

JABRAKA

Měl by zůstat na nule.

To bych tvrdil pouze u vozidel kalibru Škoda 100. Tam opravdu při vypnutém klíčku nemá být žádný odběr. Ale bavíme li se o autu mladšího ročníku, které může být vybaveno např. dálkovým centrálem, alarmem, rádiem a pod, pak bych opravdu, ale opravdu nulu na ampermetru nečekal.

hodnocení

asi máte pravdu má vytažené radio kvůli zlodějů a v místě rádia bliká červené světílko. Může to být tím?

To ,,světýlko´´ je velmi pravděpodobně LED, ta má celkem malou spotřebu na to, aby dokázala vycucnout baterku. Zkuste upřesnit o jaké auto jde a o jakou baterii -kolik má Ah.

janmega*

Samozřejmě nejdřív změřit jaký je odběr když je všechno vypnuté. Jak je výše popsané.

Rádio které hraje i při vypnutém klíčku a má paměť, alarm, počítač,atd, to všechno může mít odběr proudu. Výrobci si asi myslí, že každý jezdí pořád. Nebo spíš nemyslí. Každý model auta to má jinak.

Na Daihatsu jsem musel dát vypínač na přívod proudu do spínací skříňky, jinak to bylo také za tři neděle vybité. Vypínám to 6 let a bez problémů. Na benzinovém mercedesu 230 je baterie 75 AH, ale po dvou měsících je to stejně vybité.

Tak BABO raď.

hodnocení

jedná se o VW Golf III 1.6 autobaterie má 50 AH

tomasko*
hodnocení

0x

Olověný akumulátor má samovybíjení 1procento denně. Úplně nabitá nová autobaterie se zcela vybije cca. za 3 měsíce. Doporučuji používat konzervační nabíječku, která samovybíjení eliminuje. Některá nová auta nevydrží více než měsíc, příklad je třeba Superb, který po 5ti týdnech stání nelze nastartovat.

buss
hodnocení

0x

Tak jsem si to pro zajímavost změřil u svého. Po vytažení klíčku je odebírán proud 200 mA, pak to postupně skočí na 80, 40 a 15 mA jako stálý odběr, skoky podle toho jak se obvody postupně vypínají.

baterkar
hodnocení

0x

Tady je zase chytráků, mám auto 4 roky a baterii jsem z auta ještě nevyndaval a nenabíjel jí. Jezdím denně a startuju pořád na první pokus.

buss

Souhlasím, baterky se nikdy nevyndavají, ale ani nedávají a nikdy z ní nenastartujeme, ani nenabijeme, to jako že by ploché?
My chytráci máme totiž v autě akumulátor, víme?

janmega*

Asi j si nepochopil o čem je tady řeč a ještě si myslíš, že jsi chytrej.

Když auto jezdí každý den, tak je to OK.

Když auto stojí měsíc, tak je to vybyté. A o tom je tady to povídání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]