Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se,prosím,zeptat,zda někdo nevíte,jestli se budou ještě do dubna/května 2011 měnit pravidla silničního provozu? Má někdo nějaké informace? Nechystají páni poslanci zase nějaké změny?
Někdy v termínu duben/květen 2011 bych si chtěl udělat řidičský průkaz na osobní automobil.Už teď bych si chtěl zajít koupit do knihkupectví nejnovější Pravidla silničního provozu,abych si už teď mohl dopředu něco nastudovat,například různé předpisy,dopravní situace,značky apod.Proto mě to zajímá.Nechci,abych si ty Pravidla SP koupil,a vzápětí zjistil,že vyšla nějaká nová verze či aktualizace.Nebo abych se něco nenaučil,a poté bych se to musel učit znova,protože se to nějak změnilo.
Děkuji za odpověď.
Změny se dějí stále, postupem času se pravidla prostě zdokonalují a jejich aktualizaci je třeba tedy vnímat průběžně. Řídím nějakých patnáct let a se stálými změnami jsem jaksi smířen. Pokud by vaše uvažování vedlo vámi naznačenou cestou, asi by bylo nejlepší si papíry ani nedělat... Nic ve zlém, ale učit se budete muset celý život!
S tím prostě nic nenaděláte...
Zásadnější změny se dějí vždy velmi opatrně, postupně, aby nebyly pro lidi tak bolestivé...
Když jsem před 25ti lety dělal řidičák, tak kromě jízd a trenažerů byla také teoretická výuka, kdy nám lektor nebo instruktor ve třídě promítal diapozitivy a upozorňoval nás na takové ty chytáky v testech i na různé situace, které mohou nastat při jízdě. Těchto jakoby přednášek bylo několik hodin, kolik, to už si bohužel nevzpomínám. Na začátku výuky mu tedy předložte Vaši knížku, jestli je to to pravé ořechové a on Vám ji buď schválí nebo ne . . . . . . . . a nebo si knížku kupte až po první hodině či konzultaci v autoškole. V každém případě, když dojde k nějaké zásadní změně oproti stávajícím pravidlům (třeba jestli se podaří generalissimu Humlovi zrušit osobu blízkou
) určitě Vám to řeknou. Přeji hodně štěstí
!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.