Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení auta z registru vozidel

Od: anpra odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Po 10 letech jsem zjistila, že v registru aut stále figuruji jako majitelka auta, které si při rozvodu-vypořádání majetku vzal manžel (v roce 2000). Mám tedy v ruce jen dohodu, že auto zůstává ve vlastnictví bývalého manžela. V dokumentu není uvedena spz ani jiné číslo identifikující ono auto. Jen značka a typ.Na základě čeho bych tedy mohla auto z registru vozidel odhlásit? je mi jasné, že jsem před léty udělala chybu a vše si neohlídala sama. Navíc bývalý manžel auto prodal už před léty a prý neví komu.A ještě jeden dotaz, pokud majitel vozdila neplatí povinné ručení, budu muset platit pokutu ČKP?Děkuji za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

S dohodou na registr a tam jednat.ČKP řešit jen když se ozvou.Opět s dohodou v ruce.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

zkuste upřesnit ten pojem "odhlásit"?

Pokud jde o splnění si své zákoné povinnosti, tak jděte na úřad s doklady , tedy s velký a malým TP a nahlaště zde změnu vlastníka, tedy nahlaště zde jako nového vlastníka manžela...nebo rovnou roho, komu manžel auto prodal...opak dokaldy předejte novému majiteli...

Pokud budete argumentovat, že jste už v zadání napsala, že nic nemáte a nic nevíte, že nejste schopna zjistit, kdo má dnes auto a nejste schopna předložit doklady k autu, já Vám odopovídám, že pak auto NEODHLÁSÍTE...Žádné jiné řešení zde není, na zákonný postup jste se před lety vylašlala, dnes už máte smůlu...

anpra
hodnocení

pojem "odhlásit", tak tím myslím, že bych se ráda z registru nechala odhlásit popř. tedy přepsat auto na bývalého manžela. jak už jsem ale uváděla, nemám k autu žádný doklad (nemám malý ani velký techničák), to vše zůstalo manželovi při rozvodu. A současného majitele tedy opravdu neznám. :(

anpra, můžete dojít na evidenci vozidel, za 100Kč Vám vystaví opis techničáku, zároveň jim ukážete doklad o vypořádání a nahlásite manžela jako majitele. Nacionále o manželovi určitě víte, takže nic nebrání tomu, abyste pak ex manželovi poslala uvedený techničák.

Pokud bude problém, ptejte se.!

nu*

perfektní, a pokud s autem někde jezdí nový majitel, bude miít oba doklady v momentu neplatné, jen kvůli blbosti někoho jiného

ano, souhals nu, ale mám paní nabídnou, aby s tím nic nedělala, že to zle taky? Chce se dostat ze záznamu v registru!

Sám dobře víte že je více možností...

nu*

záznam v jakémsi seznamu není důležitý, a když už auto nemá, tak proč kvůli vlastní blbosti a neodpovědnosti způsobovat dalším nevinným lidem, co teď auto mají, problémy?

souhlas, NÚ

erikch*

ono s tou blbostí-vy byste ode mne koupil auto hlášené na mou (ex)manželku-asi taky ne,že...?!Takže bych trošku "přibrzdil koně" s hodnocením ostatních-a nevinní lidé,případní kupující,nejsou až zas tak neviní,když zaplatí za něco co mi prodává někdo koho to ani nemusí být,že...,paní asi měla v tu dobu trošku jiné starosti-rozvod není asi nic moc-obzvlášť chovají-li se k sobě pak lidi hůře než zvířata(jako tomu bohužel většinou bývá)...a "chvíli" asi člověku trvá než se z toho vzpamatuje a začne reálně uvažovat-což je asi i tento případ...

doplněno 14.11.10 21:30:

adresováno NU-ještě mne tak napadla představa rozvodu "nespokojeného úředníka s nespokojenou úřednicí"-hypoteticky-asi by to bylo velmi zajímavé...*smich*,ale zas by asi nevznikl takový problém(kostlivec v podobě neodhlášeného auta-)úředně by to bylo křišťálově čisté...

nu*

už jsem psal že si pro auta jezdím do německa, tak proč bych kupoval předraženou starou ludru bez jasné historie právě od Tebe? I kdyby sjí navikněl vyměnil popelník a přidal legendu...

Když se ožením, auto co jsem si dovezl než jsem vstoupil ve svazek maželský bude moje, a auto které dovezu "úřednici" v době trvání svazku manželského bude společným jměním manželů...A vypořádání SJM manželů je jednoduché, bud se dohodnou, nebo to rozsekne soud...takže ani hypoteticky žádný kostlivec nevznikne...Kostlivci vznikají jen tam, kde je nízké právní vědomí, a kde lidé na některé věci se*ou...

anpra
hodnocení

Dobrý den všem, dnes jsem tedy vyloženě letěla na registr vozidel a dle rady (Tímto děkuji hlavně "celp" a "milancukrar") jsem si nechala vystavit duplikát malého TP i velkého a k tomu udělat přepis. Je zajímavé, že k tomu přepisu není třeba žádná smlouva...nic, takže v dnešní době lze zřejmě auto přepsat na kohokoli, u koho známe nacionale.

Teď tedy mám bývalému poslat jen velký TP? A jinak asi čekat,jestli se ozvou z ČKP?
Pro "nu": způsovat teď jiným nevinným lidem z vlastní blbosti nepříjemnosti? Nemyslím, ž by dotyčný byl nějak nevinný, když už při koupi, kdy mu ho bývalý prodával, věděl, že auto je nepřihlášené + neplatil povninné ručení. A ano blbost to byla,ale opravdu některý rozvod stojí za to a jak vidíte, ještě ted´ po 10ti letech řeším problém s bývalým a to nevíte co se dělo při rozvodu...ale to už je mimo téma.
Takže ještě jednou děkuji.

anpra,
"A jinak asi čekat,jestli se ozvou z ČKP" až se ozvou, tak jim do 30 dnů sdělíte, že dávno od rozvodu již vozidlo nevlastníte.
"že k tomu přepisu není třeba žádná smlouva." ale to je již dávno pez smlouvy...
"Teď tedy mám bývalému poslat jen velký TP?" ano
není zač.
buss

Smlouva není povinná, i když to mnozí třeba i na webech úřadů tvrdí, jen v jistých případech. Ale je nějaký papír o vypořádání SJM, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]