Nejste přihlášen/a.
Dobry den chci se zeptat,mam Jawu 350/634 a přeskakuje mi tam 1 rychlostní stupen.Motor mám rozpůlený a jedna vidlička je jakási už ohoblovaná,obroušená muže to byt tím nebo i nečim jinim?Děkuji za odpoved
vidličku vyměnit, a také zkontrolovat ozubcové spojky na všech převodech, budou také "ohoblované", při rozpůleném motou bude dobré vyměnit je, a také předlohovou hřídel, budou v ní vůle, a také ložiska, a zkontrolovat kliku, popřípadě pouzdra ojnic vylisovat a jehličky vyměnit, motor se pak ztiší a poběží jako hodiny
Zdravím vás, vidličku vyměňte a hlavně aretační pružinu, která je v levé půlce motoru pod spojkou. Pak vám kvalty budou držet bez problému.
Pružinu jsem neviděl, bude ale unavená, a ta drží zařazené rychlostní stupně. Má tedy na řazení klíčový vliv. To se časem naučíte.
Děkuji za vysvětlení. Jen ještě malý dotaz. Jak dlouho to trvá než se z obyčejného člověka stane tak dobrý vizionář či nálezář-telepat jako Vy?
Po té, co člověk začne pionýrem, stadionem, kývačkou, přes jawu 350/634, hondu CB750,goldwing 1500,BMW 1200LT a do toho pár desítek aut,tak něco pochytí. Co se týče Jawy, měl jsem jich rozebraných opravdu dost, a na hodně věcí jsem musel sám přijít. Při problémech v řazení, mimo materiálových vad a opotřebení to právě bývala mnou výše uvedená pružina. Jinak si velmi cením vašich praktických rad ke všemu.
Dle opotřebení, snad i podle fota se zdá, že vidlička je ohnutá a nedořazuje kolo úplně. Díky tomu mohou být kola nerovnoměrně optřebena se snahou se vytlačit ze záběru. Jak už píše nesp.úředník zkontrolovat všechno v převodovce - vidlice, kulisu, na oz. kolech zuby a kolíky (západky). A když už motor je rozpůlený, tak ložidaka klice atd.
zdravim dekuji za rady ale prevodovkou a ani vidlickama to neni protoze se na to byl divat jeden muj znamej a rikal ze tim to nebude.Nemuze to byt treba primarnim koleckem?Vite ze ten primarni retaz preskakuje ne tym kolecku?To ten znamej taky rikal ze by to mohlo byt tim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.