Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může mi někdo poradit v situaci? Parkuji s vozem před domem na veřejné komunikaci. STK/ME je platné, ale povinné ručení za pár dní propadne. Mohu ho nezaplatit a dál parkovat, když teď přez zimu nebudu jezdit? Bude pojiš´tovna při takovém jednání požadovat doplacení povinného ručení za nezaplacené dny, když se opět pojistím v únoru následujícího roku a začnu jezdit?
Jaromíre, je právní nařízení, to musíme dodržovat. Jako že když svítí černená na semaforu, tak nesmíme jet. Když neuzavřete pojištění, nesmíte vozidlo používat na pozemních komunikacích. Musíte ale dle zákona deponovat značky na registr vozidel.
Takový je právní nařízení.
Pokud nastudujete zákon 168/1999 tak se to naučíte, pokud mě najdete on line, vysvětlím to podrobně.
re: milancukrar
Takže už shruba vím co dělat když... Dám SPZ do depozitu a budu mít vystaráno.
Děkuji za jasnou odpověď pane Milane Cukráři. Vašich odpovědí si cením nejvíce
Povinné ručení za pár dní propadne? Co tím myslíš? Jako pro neplacení? Jinak si myslím, že pokud je vozidlo na pozemní komunikaci, musí mít povinné ručení, i když jej neprovozuješ. Pokud bys ho měl u někoho na soukromém pozemku, tak seš v pohodě. O doplacení povinného ručení se budeme bavit, až odpovíš z jakého důvodu má samovolně zaniknout.
Zdravím, hledám skulinku, jak na starým autě ušetřit. Na depozit, už jsem se zde podrobně ptal, tak ten mi sem nepište. Mám Škodu Favorit a nechci ho zatím dát pryč (jako prodat,nebo sešrotovat).Proto mě zajímají všechny okolnosti a důsledky.
...O doplacení povinného ručení se budeme bavit, až odpovíš z jakého důvodu má samovolně zaniknout...
Z důvodu mého nezaplacení povinného ručení, protože mohu být v situaci,kdy nebudu mít prachy. Momentálně je samozdřejmě mám, ale vždycky mě to zajímalo, jak se v takovém případě postupuje (a nepište návody,jak ty prachy sehnat. Auto, jak je uvedeno výše prodat nechci a vyloupit banku také ne )
Prostě, jestli je ještě nějaká možnost, kromě depozitu. Díky
Jaromíre, domnívám se že nevíte co je depozit a co to obnáší,
ale pokud máte přesnější dotaz, sežente si mě on line a najdeme řešení jako mnoho dalších ...
Škoda, že Vy ani Jirka pod Vámi nečtete celou diskuzi, pak byste nemuseli psát tyto zbytečné příspěvky!
Jaromíre,
"Mohu ho nezaplatit a dál parkovat, když teď přez zimu nebudu jezdit" pokud stojte na silnici, musíte platit pojištění, viz zákon 168/1999 § 1 takže vy nesmíte nechat vozidlo na parkovišti, páč se vystavujete sankcím od ČKP, a magistrátu Vašeho města(obce)!
"požadovat doplacení povinného ručení za nezaplacené dny, když se opět pojistím v únoru následujícího" Ano budou chtít zapaltit sankci a obec pokutu! viz zákon 168/1999 § 13(15)
Pak se sice vyhnete pohledávkám ČKP ,ale zase můžete dostat "flastr" 20000 zato že jste nedal značky do depozitu.
Proč bych měl dávat značky do depozitu, když parkuji na zahradě?
Takže zaparkuji na zahradě, nezaplatím pojištění a STK/ME platí abych neměl problém zaplati pojištění a pak hned vyjet. Za takové jednání mě podle Vás nestíhá ČKP za nedoplacené dny, ale hrozí mi od nich pokuta 20 000,-Kč, že nejsou SPZ v depozitu? Co je to za nesmysl?
Nehádám se, jen mi to logicky vysvětlete. To máme takový zákon (pokud ano, rád bych věděl jaký) Připadá mi to jako nesmysl, pokud jsem na svém pozemku a auto neohrožuje komunikaci.
re: nespokojenyurednik
Z vašich odpovědi je vic než jasné, že nosíte nos moc nahoru. Asi jste si špatně přečetl co jsem psal (že se nehádám). Nikdo Vás nenutí reagovat na můj dotaz. Tak už raději nic nepište.
Jinak zatím všem díky za odpovědi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.