Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je platnost STK?

Od: miro® odpovědí: 13 změna:

Zdravím motoristy. Jak je to s STK a její platností? Na nálepce umístěné na SPZ je vyznačen rok a měsíc platnosti provedené STK. Kdy končí její platnost? Přesně datem (dnem) jejího provedení po uplynutí dvou let a nebo do konce vyznačeného měsíce na nálepce STK. Při provozování vozidla nemám u sebe žádný dokument , ze kterého by byl zjistitelný den (datum) provedení STK.Jediné co se dá zjistit na nálepce SPZ , je rok a měsíc ukončení platnosti STK . Děkuji.miro

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Miro, jak píše ar, končí následující den uvedený v techničáku.

"Při provozování vozidla nemám u sebe žádný dokument" vy si to zjistíte kouknutím doma do techničáku, kontrolní orgán si to zjistí on line náhledem do evidence vozidel

ar*
hodnocení

0x

Miro, věřte tomu, že pokud bude policajt chtít tak si lehce zjstí kdy přesně končí TK. Dodržujte datum v TP a máte klid.

janourecek*
hodnocení

0x

to vždycky platí do konce měsíce kterou máte vylepenou na spz(RZ) ne? Třeba když máte technickou udělanou 25.den v měsíci tak můžete jezdit do konce měsíce ne?

cyril*

Jezdit jistě můžete, ale TK je v tomto případě již neplatná.

janourecku,

kdepak jste přišel na tuto informaci? Musíte si doplnit vědomosti, nebo mě věřit. Třeba když máte technickou udělanou 25.den v měsíci tak můžete jezdit do 25. den, ale 26.den jezdíte pod sankcí 2 500Kč ale bez bodu!?

janourecek*

opravdu? tak to jsem nevěděla, stavěla mě policie a věděla do jakého dne mám stk a tak jsem jí už měla 3 dny prošlou a nic mi neřekli :-D jen že mi bude brzy končit tak proto jsem myslela že je to do konce toho měsíce :( ale tak páni policistě asi chtěli být hodný :-D

to je jednoduché, ne každá policejní kontrola má on line spojení s databázi. Třeba nechtěli přes vysílačku zdržovat.

hodnocení

Jak je to pokud nejdu na STK přesně na termín , případně dříve ( čímž bych se okrádal o dny platnosti STK a stále si zkracoval dvouletou platnost STK ), ale po termínu - z různých důvodů - oprava vozidla , nemoc , službní cesta , nejezdím atd. Mohu pak dojet bez případných komlikací s policií na STK po normální komunikaci? Je možno tuto jízdu uskutečnit přiměřenou rychlostí jeko s porouchaným vozidlem do nejbližší opavny v souladu se Zákonem č. 361/2000 sb , § 5 , písmeno " e"? Děkuji za názory a poučení .

ar*

V podstatě by jse mněl auto naložit na káru a dovést, jinak se vystavujete možné sankci.

miro,

"přesně na termín" to si nezkrátíte ani o den, ale i kdyby o den, tak za 20 let je to o 10dní... (lze upravit někdy o sobotu či něděli t.j. 2dny)

"Mohu pak dojet bez případných komlikací" hrozí sankce 2 500Kč i za 1 den prodlení.

"porouchaným vozidlem do nejbližší opavny" ale vy nemáte porouchané vozidlo! takže nee!

tonka*
hodnocení

0x

Mám dotaz: Mám auto na půjčku a velký TP jsem musela odevzdat společnosti, která mě půjčila. Den TP si pochopitelně nepamatuji.

tonko, kouknete na nálepku, a měsíc před označením na RZ napíšete společnosti, že potřebujete na technickou, oni Vám techničák pošlou.

To máte poprvé na půjku, že?

ar*

Často se provádí TK společně s emisema v jeden den, pokud je to váš případ je možné kouknout do osvědčení o měření emisí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma platnost stk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]