Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je nejlepší autobazar

Od: krovak odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat na nějaký solidní padubickém kraji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

8976*
hodnocení

4x

napsáno zde bylo hodně i zde, mohu Vás uklidnit solidní bazar ani prodejce neexistuje, alespoň ne v této republice...doporučil bych Vám následující postup který jsem preferoval při nákupu vozidel pro své kamarády pokud jsem byl požádán o pomoc při koupi...

1.výběr vozu - zaleží na čase jaký máte k dispozici / neprodává kabát/ - prodejce vozidlo našmajchluje, dá poklice,gumy na pedály a řadící páku, vymění se volant a koberečky dá vůni...vozidlo se nechá vyčistit profesionálně...náklady malé - zisk značný, smlouva o prodeji většinou zpracována profesionálně takže rizika ze strany prodejce minimální, pokud se vyskytne problém - většinou se kupující musí obrátit na právníka a dodržet postup doporučený právníkem s vozidlem nejezdit nechat vozidlo / závady zhodnotit soudním znalcem/, vozidlo neprovozováno/ nejlépe v úschovně - aby v případném sporu nebylo možno zvrátit případnou žalobu , že s vozidlem bylo manipulováno a čeká se na případný verdikt soudu / to vše pokud prodávající nepřistoupí na vrácení peněz nebo bezplatnou opravu / ne ve firmě pizdil a hyzdil na dvorku ale ve značkovém servisu...- z 95% nepřistoupí, vozidlo stojí, peníze nejsou...probléma naopak jsou/ dokazování, znalecké posudky...aj. příjemné vychytávky..

2.preferoval jsem vždy postup - vyhlédnuté vozidlo - domluveno se značkovým servisem zda provedou kontrolu před stk, včetně kontroly řídící jednotky, laku, atd...cena do 2.000 / náklady - minimální, zisk - riziko omezeno na rozumné minimum/ časově do 2 hod., většinou kterýkoliv prodejce při žádosti o přistavení vozidla do značkového servisu ztrácí barvu a nabízí prohlídku na jejich zvedáku a jejich mechaniky -/AAA,/ a hlledá komplikace proč ne - daleko. není řídíč...atd / rozloučit se a pryč...

Závěr: pokud vyděláte 100.000 obratem ruky je toto pro Vás nepodstatné - jinak pokud ne a nechcete tahat po soudech a přidělávat si starosti radím maximální obezřetnost - majitele bazarů tato činnost živí a ne špatně a proto se takto chovají a mají radost z kavky kterou se jim podaří oškubat, předpokládám že chcete koupit auto a ne krám který má více jak 15 let...doveze jej z venku za 50.000 a tady jej našmajchluje a prodá za 120...ještě nakonec - dost mě překvapila nabídka autosalonů které prodávají vozy svých značek po prvním majiteli / např. opel,citroen, škoda,VW, hyundai...pozor ne popelnice cizích výrobců - ta jdou většinou do jednoho nejmenovaného velkého bazaru...

Podotýkám že je věcí názoru, jak se k nákupu vozu postavím a nezabíhal jsem do detailů a různých variant typu jak a proč a co když, bral jsem modelovou situaci že navštívím město jako je např. Olomouc projdu 5-6 bazarů a začnu řešit co koupit...doma si to ujasním a druhý den začnu konat...s přáním hezkého dne a příjemného nákupu...

doplněno 10.11.10 17:40:

doufám, že nejste z Brna/ nejste zde registrován - poslal bych to vnitřní poštou / nejmenovaný bazar si zde dělá v mediích reklamu, takže kdo ví - napovím: kupte si krávu z autokrávu, doba je zlá a jsem přesvědčen že dnes každý podnikavec čeká na to jak by vydrb..s kupujícím nejen v autech ale různí podomní prodejci, teleshopingy...

buss
hodnocení

0x

proč to musí být autobazar, proč ne od přímého kupce, je nabídek aut dost a pak kvalitní smlouva. I autobazar prodá zmetka, zamlčí vady, zlv. když jen zprostředkuje prodej.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

NEJLEPŠÍ JE INDIVIDUÁLNÍ DOVOZ AUTA ZE ZEMÍ, KDE S AUTY JEZDÍ LIDÉ, NE PRASATA, KDE JE PŘÍSNÁ LEGISLATIVA A POCTIVĚ PROVÁDĚNÉ TECHNICKÉ PROHLÍDKY A SERVIS , A TO JE SRN, německá pečlivost je pověstná

erikch*

ono to není jenom o přístupu lidí,ale i o podmínkách-kvalita silnic,paliva atp...německou pečlivost bych zase tak moc nenadsazoval(to spíš švýcaři),je mezi nimi hodně prasat-což se projevuje třeba frontou německých úchyláků u nás,kteří loví prostitutky u silnic,nemluvě o vagónech pedofilů atd,no a to se projevuje i v přístupu k autům...Je to o lidech-stejně jako u nás,ale prostě silnice a palivo(nejen)mají bez diskuze lepší a i proto vesměs auta podstatně zachovalejší(a i levnější)...

buss
hodnocení

0x

ale no tak, podvodníci jsou všude! To jako si naši běžní řidiči huntují svá auta a pak si hned valí koupit nové.
To že je servisují až je to donutí je věc jiná.

ar*
hodnocení

0x

Pokud autům absolutně nerozumíte, jediná možnost je vzít si někoho sebou, jinak naletíte v bazaru stejně jako u přímého prodeje od majitele. To platí i v zahraničí, co já už opravoval vyloženě výhodných kupů z "venčí".

nespokojenyurednik

myslím že je velký rozdíl mezi Autohause v SRN a Honzou s.r.o., který vozí auta ze SRN od Ahmeta export-import, s italskými registračními doklady, a prodává je přes internet důvěřivcům,ale to je věc názoru a zkušeností každého...výhodná koupě v zahraničí? Auta jsou tam často dražší než u nás,ale to je na podrobnou analýzu příčin

hodnocení

0x

pan Burda u letiště v Popkovicích (nebo ještě v Pardubicích)

proč v Pardubickém kraji, já jel pro auto do Rýmařova, ale koupil jsem v Olomouci...

Jsem z Pardubic.

cyril*

Zdravím sousede. Doufám, že s tím Burdou to byl jen pokus o vtip!

Vtip, nevím, malinko se s ním znám, ale každý bazar je OK, a každý má alespoň jednoho nespokojeného zákazníka.

Lékarna!

nespokojenyurednik

nejlepší je bydlel v Ústí a koupit auto v Telči, nebo obráceně, aut je totiž na našem trhu pořád málo...proč kupovat auto z Itálie se stočeným tachometrem v bazaru ve vedlejší ulici, od člověka, o kterém vím, že léta systemnaticky okrádá a podvádí klienty, nejsem idiot...Auto můžu totiž koupit i 200 nebo 350 km od domova v jiném kraji, u prodejce, o kterém nic nevím...budu proto věřit, ža v jiném kraji s e nekrade a nepodvádí a autobazar v jiném krajicje atdy jen proto, aby mi prodal auto pod cenou, protože prodejce je ušlechtilý člověk ...a to auto je tak pěkné...člověk něčemu věřit musí, co by to byl za život bez jakékoliv víry...:-P:-P:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]