Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úhrada ošetření pojišťovně po nehodě

Od: cifelin* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,před časem jsem měl dopravní nehodu kterou jsem zavinil (bez alkoholu),má spolucestující utrpěla lehké zranění a byla na ošetření v nemocnici (pár stehů,rentgen atd.) Dnes jí přišel nějaký dotazník od všeobecné pojišťovny s tím,ať ho vyplní a pošle zpět,že po mě budou vymáhat úhradu jejího ošetření. Můj dotaz spočívá v tom,zda li budu platit to ošetření já,nebo to půjde z mého povinného ručení.

Děkuji za reakce.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

z povinného ručení :)

cifelin*
hodnocení

Uff tak to jsem si oddychnul,díky.

sebod*

Z tohoto pojištění může mít Tvoje známá více plnění. Vše, co se jí při nehodě rozbilo či poničilo - oblečení, mobil, kabelka apod. Vše, co zaplatí za ošetření či případný pobyt v nemocnici. Cesta k lékaři na ošetření (MHD, odvoz osobním vozem. V případě vážného zranění, kdy je nutný doprovod, tak se hradí i výlohy za tyto služby). Ušlá mzda. Je toho opravdu hrozně moc. Bohužel to málokdo ví a když už dojde k nehodě, tak nic z toho nevyužije.*nevi*

sasdax*

Ale musíte to své pojišťovně kde máte povinné ručení nahlásit. Zdravotní pojišťovna to bude chtít po vás a vy to zase přehodíte na pojišťovnu. Zvedněte telefon, zavolejte na hlášení škod dané pojišťovny, najděte si číslo škody které vám bylo přiděleno a dohlšte zraněnou osobu. Měli by vám poradit jak postupovat dál.

cifelin*
hodnocení

No na pojišťovnu už jsem to hlásil,dokonce té zraněné už bylo vyplaceno odškodné za to zranění,takže už tam znova jít nemusim,nebo jo?

sasdax*

No rozhodně bych nic neplatil. Pokud po vás bude někdo něco chtít, okamžitě s tím zajděte na pojišťovnu. Je totiž otázkou co paní již bylo vyplaceno a co po vás bude nárokovat zdravotní pojišťovna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]