Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uložení do depozitu

Od: jaromir* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, pročítám spoustu příspěvků a mám v tom zmatek. Jednoduš se hci zeptat, co obnáší uložení spz do depozitu a jaké jsou postupy, poplatky a doba uložení (popsat to prosim jak pro blbce). Odpovězte mi prosím někdo na jasné otázky. Momentalně jsem to pochopil takto:

Parkuji na ulici (veřejné komunikaci),odšroubuji obě SPZ a společně s malym techničákem OTP odevzdám na uřadě. A teď se ptam - platím něco? ANO/NE. Co se stane s SPZ? Vrati mi ty same, nebo dostanu při vyzvednuti z depozitu nove? Dostanu nějaky zapis do velkeho TP?

Předpokládám, že vozidlo bez SPZ na komunikaci být nesmí a proto přeparkuji na svůj pozemek (zahrada). Ptam se, je to nutné? Nemohu zustat na ulici za žadných okolnosti?

Doba uložení je maximalně 12 měsíců a mám možnost prodloužení na dalších 6 měsíců. Ptám se, když chci prodloužit, stači přijit a oznamit, nebo ještě musím něco platit? Co se mi stane, když se na to vykašlu a vše propadne (přijde mi dopis?nebo dokonce zpětně budu platit prodleni?).Jaka je možnost takto SPZ dostat a postupovat,jako by bylo vse OK (jako při normalnim prubehu vytazeni SPZ v terminu)?

Berme, že přijdu v terminu,co se stane? Daji mi nove SPZ nebo dostanu svoje stare,kde jeste plati STK/ME? Auto je porad na zahrade, takze ho nejak dopravim do STK a tam mi daji znamky a je to? A kdy zaplatim povinne ručeni?

Předem diky za odpovědi :) A omlouvam se za diakritiku :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

na vařejně přístupné komunikaci/parkovišti a pod nelze parkovat vozidlo bez SPZtky. Značka v depozitu leží, nemění se při vyzvednutí. Avšak pokud si jic chcete vyzvednout musíte prokázat, že je vozidlo pojištěno (ručení) a že má platnou STK (zápis ve velkém TP). Za uložení se platí 100kč/rok. Doba uložení je 1Rok a pak se má žádat o prodloužení-to vesměs nikdo nedělá, ani to úřednící nesledují a neposílají dopisy. Až si vyzvednete značky to co jste za dobu uložení nezaplatil (např. 3roky = 300) při vyzvednutí doplatíte (200). Jinak se nestane nic. Pokud stále platí STK a ME tak a máte ručení, jen značky přišroubujete a můžete vyjet. Pokud STK již prošla, musíte s autem na podvalníku na STK zajet. Do vel. TP Vám napíší nové STK. Bez značek nelze jezdit = pokuta.

doplněno 09.11.10 07:42:

snad se nenapsal zvlášť bludy. Další podorobnosti snad doplní kolegové. MilanC. má hojné zkušenosti/vědomosti.

nespokojenyurednik

bez značek jezdit nelze, nejen pokuta, ale i zákaz řízení, viz ministr dopravy pan Bárta

jirkamatapat*

Parkovat s vozidlem bez SPZ je možné,ale pro zvídavé policajty bych za čelní sklo umístil oznámení,že je SPZ v depozitu.

cyril*

Co Vás vede k tomu, abyste dával takové nesmyslné rady?

jaromir*
hodnocení

Dobrý den, díky za odpovědi, takže pokud jsem to správně pochopil, kroky budou následovat takto:

Na autě propadne technická za 4 měsíce a povinné ručení končí za 10 dní. Ještě se ptám, jsou nějaká omezení co se týče lhůt propadení?

Dejme tomu, že to vyhovuje, odšroubuji RT (SPZ) a zajdu na úřad s OTP,TP,zelenou kartou a 100Kč. Potvrdím TP stav STK a zelenou kartou pojištění. Oba doklady si vezmu zpět a odevzdám OTP,RT a zaplatím 100Kč. Takže pojištění v průběhu depozitu propadne společně s STK.

Auto nyní chci vytáhnout. Jako první věc zajdu na pojišťovnu s TP a zaplatím povinné ručení. Na úřadě dostanu zpět svůj OTP a své původní RT (SPZ).Dále jdu zařídit dopravení na přívěsu své auto na STK. Po proběhnutí STK dám zpět značky s novou známkou STK a ME a můžu jezdit :)

Postupoval jsem správně a nic jsem nezapoměl?

nespokojenyurednik

1.) auto zaparkujete mino veřejnou komunikaci, tedy na soukromý pozemek

2.) odšroubujete značky, a samozné značky bez podložek, bez šroubů a bez kusů nárazníku spolu s velkým a malám TP plus dokladem totožnosti přinesete na úřad, kde vyplníte žádost o dočasné vyřazení z regitstru silničních vozidel

3.) Po zaplacení správmního polatku 100,- Kč úřednice Vaše značky a malý TP vloží do obálky, kterou odnese do skladu, do elektromnuické části registru poznamená větu o tom, že je vozidlo z tohto registriu dočasně vyřazeno na dobu 12 mšsíců, to samé potvrdí do velkého TP

4.) S velkým TP zajdete na pojišťovnu, a to do 15 dnů, kde pracovnici oznámíte, že pojisrka zanikla ze zákona dnem dočasného vyřazení auta, domluvíte se, kam Vám mají poslat přeplatek pojistného

5.) Před ukončením dočasného vyžazení si zkontrolujete zda je ještě platná technická prohlídka, pokud ne, musíte nechat auto odvézt odtahovkou na STK, abslovujete měření emisí a technickou prohlídku, auto pojistíte a s protokoly zSTK a se zelenou kartou, plus s občqankou jděte na úřad, kde požádáte písemně o ukončení dočasného vyřazení

6.) Pracovnice ze skaldu přinese Vaše značky, které ksou zde dočasně uschovány, podle protokolů z STK na ně nalepí kontrolní známky, zadá do elektroncké části registru větu o ukončení dočasného vyřazení a číslo pojistky, ukončení depozita potvrdí i ve velkém TP

7.) Pak si upevníte značky a mlůžete začítz jezdit, značka kde jsou kontrolní známky patří dozadu, ta bez známek dopředu

jaromir*
hodnocení

Díky, přesně takovou odpověď jsem potřeboval :)

Jaromíre, NÚ má naprostou pravdu. Jen malinko doplním bod 6. ...uřednice donese značka...a po roce zaplatíte další polpatek, dle správního řádu.

Za zápis do techničáku 50Kč. Ale již se neshodneme, že uřady chtějí za každý půlrok 50Kč, asi jako skladné, nebo snad napíšou 5x do techničáku "depozit prodloužen o 6 měsíců"?

Opět musím sdělit, že NU to ví přesně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]