Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém - prodal jsem auto na splátky a kupec uhradil pouze splátku při předání auta a od té doby jenom výmluvy.sepsali jsme smlouvu, kde je napsané, že při zpoždění nebo nesplacení splátky je okamžitě splatná cena auta - 120 tisíc korun. Dal mi k dispozici i směnku na plnou cenu vozu. Chci se zeptat - dá se s tím něco dělat? Třeba prodat pohledávku nebo směnku?Děkuji za odpověď.
u movité věci jako je auto lze sjednat písemně přechod vlastnictví až po úplném uhrazení kupní ceny, do té doby je auto pořád Vaše...okamžitá splátka 120 tis je směšná klauzule, zvláště u člověka, který je nemá a musí auto splácet postupně...blahopřeju, ptáte se až poté, co jste udělal hloupost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.