Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Informace o vlastníkovi auta komukoliv?

Od: jeza* odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer je možné zjistit informace o vlastníkovi na magistrátu bez TP? Nebo jestli se stal s tímto automobilem nějaký přestupek nehoda nebo něco podobného? a lze to zjistit na jiném magistrátu než kde jsem auto přihlašoval?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

oficiálně(zákon o ochraně os.údajů a další)se takové info nelze třetí osobou dozvědět-ale jsme v ČR,takže ideál je přes známého policistu ap.(s přístupem do databáze) a víte vše o konkrétním autě,potažmo osobě v registru coby majitele...A nějaký známý je vždy-třeba zprostředkovaně...

jeza*
hodnocení

jj to uz jsem zkousel znamy my pomohl to ano ale ted jsem zjistil ze, pri koupi auta v autobazaru je v kupni smlouve napsana SPZ kterou jsem nechal zjistit u znameho na policii ale ted jsem koukal do smlouvy s pojistovnou a tam je uplne jina SPZ tak nevim jak je to mozne.?protoze jsme na prihlaseni automobilu dosud nebyly tudiz jsme nemohli dostat jine SPZ. takjak je to mozno?

erikch*

pokud je jiná SPZ(jak píšeš,dnes již Reg.Značka)na pojistné smlouvě -vůbec nic se neděje,jelikož jedinný směrodatný údaj na poj.smlouvě(povinné ruč.a i třeba havarijko) je VIN,ostatní se může změnit a přesto je smlouva nadále platná,je-li hrazeno pojistné,je další věcí určitého řekněme lajdáctví předchozích(ho)majitele(ů),kteří neběželi na pojišťovnu značky změnit ve smlouvě...Takže pokud je ostatní v pohodě a je nesrovnatelnost v pojistné smlouvě(krom VINu samozřejmě)-není co řešit a dělat si z toho hlavu...;)

jeza*
hodnocení

Dobre je tedy mozne ze predchozi majitel auto pojistil se starymi znackami pote prihlasil auto na sebe a tudiz dostal znacky nove ale nenahlasil je u pojistovny, a pote co jsem ho odkoupil od bazaru ktery delall zprostredkovatele tak ten mi ihned zaridil pojistku mohlo se stat ze uvedl jen zmenu jmena ale ne uz jinych SPZ ktere na aute byla jiz od minuleho majitele?protoze pojistovna zustala stejna...

hodnocení

0x

Jezo, musíte prokázat právní důvod a majitele Vám sdělí. Zdali byl spáchán přestupek Vám nesdělí. K čemu to potřebujete?

Nehodu, pokud jí nikam nehlásíte nemůžete zjistit ani na magistrátě!

jeza*
hodnocení

No jasny potrebuji to k tomu abych vedel zdda s autem ktere nemame uz dva roky ale je v poloprevodu na pritelkyni takze jestli na nej neni nejaky prestupek nebo nehoda s nejakymi trvalymi nasledky.. a hlavne jde o to ze v kupni smlouve je jina sps nez ve smlouve od pojistovny. ale VIN je stejny i cislo TP.

erikch*

když už to tenkrát přítelkyně takhle "zazdila" se smlouvou,kterou si ženský mezi sebou nesepsaly-udělejte to antidatově dodatečně přímo s dotyčnou,no a když se dotyčné "nebude chtít"(což je pochopitelné-na její hlavu to nepadá),tak zalovte třeba v obchodním rejstříku nějakého Nguena(obdoba našeho Josefa)...,který je v likvidaci-což v praxi znamená,že se s největší pravděpodobností již nezdržuje na našem území,případně je tak "zaseklej",že stejně zmizí...No a jemu přítelkyně to auto před dvěma roky jakože prodala,včetně plné moci k převodu,a není co dál řešit,a ČKP může posílat svoje "bubáky" třeba do Vietnamu,tam to totiž nikoho nezajímá...No a přítelkyně již do budoucna takovou chybu neudělá...

jeza*
hodnocení

aha.. me to pripada ze je to bezvychodna situace... :( jsem z toho zoufaly,,...

erikch*

není třeba být zoufalý-při postupu viz.shora kupní smlouvu řádně uložíš,a v okamžiku kdy se třeba ozve ČKP smlouvu ofotíš a zašleš jim,s tím,že prostě třeba 30.4.2008 došlo k prodeji auta panu Nguen bla bla,a od toho dne již vozidlo nebylo dle Obč.Zák.jejím majetkem,tudíž za něj není nijak zodpovědná...A jestliže si dámy mezi sebou onehdá nesepsaly smlouvu,čili žádná písemná neexistuje-težko vám někdo může vyvrátit "pravdivost" vaší z 30.4.2008 o prodeji panu Nguen bla bla bla...Prosté,jednoduché a hlavně účelné vyřešení problému...(a v neposlední řadě úspora x desítek tisíc)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]