Nejste přihlášen/a.
Mohu jezdit v Anglii dlouhodobě s vozidle, které je přihlášeno v ČR. Obecně si myslím, že když jsme členem EU, tak ano. Mohli byste prosím poradit a uvést dle čeho to jde nebo nejde. Kdyby došlo na argumentaci.
Děkuji s pozdravem Vlada
Je to stejné,resp.v UK o poznání jednodušší,jako obráceně u nás...Jsme členy EU,stejně jako UK,takže svůj majetek(auto)zde můžete užívat zcela bez omezení.Pouze v případě,že byste hypoteticky zavinil nehodu-tak na vás místní policisté rozhodně nebudou zrovna "hodní"...Jinak základem je pojištění-povinné platné v zemích EU,platná TK atp.Povinná výbava dle platné legislativy země původu(registrace vozu),čili naše...No a můžete drandit jak uznáte za vhodné-hlavně opatrně než si zvyknete na jízdu vlevo...
Proč neadresujete dotaz na velvyslanectví v Anglii? Co je to dlohodobě?: Kde budete absolvovat technické prohlídky?Proč si nenajdete čas a nepčečtete si směrnice EU o registraci vozidel, o registzračních dokladech atd...obecne platí že do 185 dnů lze jezdit, pak by se mělo auto přihlásit...s českým autem při jízdě vlevo neuvidíte v malém pravém zrcátku za sebou skoto nic, a svítit budete protijedoucím řidičům přímo do očí...
příteli úředníku-postřehl jsem již po několikáté,že operujete s menším pravým zpětným zrcátkem-ne všichni jsou fandové něm.koncernových vozů(který s tímhle nesmyslem přišel,spolu s Mercedesem, a naštěstí už jej i zase opustil)...Ostatní automobilky tohle extempore naštěstí ani nějak nenapadlo zkoušet...No a k věci,registraci-nikdo mi ani v Uk nespočítá jak vlastně dlouho tam auto je-zda celou dobu,přerušovaně apod.Je jasné,že STK musí pán absolovovat u nás(zemi registrace)a asi i bude alespoň občas jezdit domů-takže to rovnou spojí...Nejede s autem do Argentiny,takže třeba 1x za měsíc není problém přifrčet za rodinou,že...
Jelikož se bude auto pohybovat 99% v Londýně, mám obavu z toho jejich kamerového systému a z lidí , kteří nemají nic na práci. Počítám s delší dobou a s tím, že auto se bude vracet jen na tech. prohlídky. Hodím dotaz na velvyslenectví:D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.