Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mitsubishi Carisma

Od: frantik* odpovědí: 14 změna:

Nevíte, jak je to s výrobou a prodejem Mitsubishi Carisma? U nás se už neprodává, skončila její výroba nebo se neprodává jen u nás a v cizině je jinak stále k mání? Mám ji doma (výroba rok 96) a přijde mi to jako pěkné auto - pohodlné a velký kufr. Hlavně zatím je spolehlivá. Lancer je třeba také pěkné auto, ale Carisma má větší kufr a celkově mi přijde luxusnější...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Produkce byla ukončena tuším v roce 2004.

frantik*
hodnocení

díky. Přijde mi to docela škoda.

erikch*
hodnocení

0x

výroba Carismi skončena 06/06-místo Carismi se v Japonsku vyrábí RVR a stále jede Galant-ty se k nám ale asi(určitě) nedováží...Jinak jedou segment spíš mini autíček(Minica,Toppo ap.)a větší klasiku Outlander,Pajero,D:5 a další...

frantik*
hodnocení

a je nějaké jiné podobné auto od východu (japonec, korejec)? Aby to mělo 5 dveří a přibližný kufr (450 litrů).

nespokojneyurednik

proč ne ojetou carismu z roku 2002-2003? Spotřeba nafťáku 75 kW je 5,5 litru, je pohodlná, nekazí se...za 3 tis. eur v SRN seženete pěknou

frantik*
hodnocení

já jsem spíše na ty benzíny. Samozřejmě že se může dovézt. Ale tak mě napadlo, co jiného pro srovnání teď je tak na trhu.

ar*

Ty nafťáky od Renaultu které se do Carismy montovali , jsou zastaralé a hlučné. Se spolehlivost na tom byla Carisma dobře tak do 3-4 roků pak se sypala. Ze všech Mitsubishi na tom byla nejhůře. Z mého pohledu nejkrásnější byl Mitsubishi Galant osmičková řada (do ruku 2003) do toho motor 1.8 16v a je to bezprobléové auto

doplněno 04.11.10 11:12:

Tak jak píše Axus, Mazda 6 je taky super volba, tam bych šel ale do nafta s motrem 2.0 L MZR-CD. Ten se fakt povedl a je to větší držák než benziňák.

stirecek*

Pokud byste chtěl nové a o něco málo vyšší, tak mě napadá ASX. Po technické stránce má nejspíš nejlepší motor současnosti 1,8DI-D s variabilním nastavením ventilů 85 nebo 110KW a velice nízkou spotřebou. Trochu ale pokulhává nastavení podvozku na těch našich silnicích. Je možno i 1,6 benzín 86KW s kombinovanou spotřebou 6litrů. Kufr 442-488litrů.

Mazda 6, liftback, 492L

doplněno 04.11.10 12:06:

Jenom reakce na Ara.

Pokud trvate na benzinu, tak se urcite ale tech od Mazdy nebat. Je pravda, ze naftacek se ji povedl, jak pise AR, ale benzinaky o nic mene. Navic plus u tech benzinovych jsou retezove rozvody. Snad jen 1.8 a 2.0 jsou krapet hlucnejsi. Chybi vyvazovaci hridele a vlnovec.

Mel sem 2.3i, ted mam 2.3i DISI a nemuzu si oboje vynachvalit. Tezko se mi jednou za MPS bude hledat nahrada...

ar*

No Erikchu nechci se dohadovat, ale 06/06 jsi nejspíš převzal z Elitu. Tam mají ,ale plno chybných údajů o roku výroby. Carisma se varáběla v Holandsku a to od roku 1995 do roku 2004. Byla vyráběna ve spolupráci s Volvem (S40) s kterým měla i stejný podvozek. Dnes se snad vyrábí její odnož jako Proton v Malaisii, přesný typ toho Protonu,ale už nepamatuju. Šlo by to ale dohledat na netu.

erikch*

nejen Elit(vím,že tam jsou sekance),ale i Kellyna autokelly.cz/... a při troše snahy luštit "klikyháky"i přímo na japonských stránkách Mišáka... mitsubishi-motors.co.jp/... Ono je to vpodstatě jedno zda se mastil do 04 nebo 06-na výsledku se nic nemění...

erikch*

Are klikal jsem na origoš domácích stránkách Mitsubishi(samozřejmě náhodně-japonsky nezvládám),které v tomto asi považuji za nejkorektnější-kdo jiný by měl lépe vědět co se vyrábí(bělo)než výrobce samotný...A taky jsem tam narazil na Carisma do 06/06(samozřejme fakt na náhodu)...*uf*

ar*

Stačí si to přepnou to angličtiny a nemusíš "louskat"ty paznaky a náhodně hledat. Japončíci tam ani Carismu jako model neměli, tak jsem mrknul přímo na Mitsubishi v holandsku kde se vyráběla a tady máš odkaz. mitsubishi-motors.nl/...

1995- 2004 na žádnejch stránkách jsem nenašel , že by se vyráběla tak dlouho (2006). Dej odkaz kde jsi to četl. Docela mně zajímá jak to vlastně je a kdy opravdu ta výroba skončila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]