Nejste přihlášen/a.
Nevíte, jak je to s výrobou a prodejem Mitsubishi Carisma? U nás se už neprodává, skončila její výroba nebo se neprodává jen u nás a v cizině je jinak stále k mání? Mám ji doma (výroba rok 96) a přijde mi to jako pěkné auto - pohodlné a velký kufr. Hlavně zatím je spolehlivá. Lancer je třeba také pěkné auto, ale Carisma má větší kufr a celkově mi přijde luxusnější...
výroba Carismi skončena 06/06-místo Carismi se v Japonsku vyrábí RVR a stále jede Galant-ty se k nám ale asi(určitě) nedováží...Jinak jedou segment spíš mini autíček(Minica,Toppo ap.)a větší klasiku Outlander,Pajero,D:5 a další...
a je nějaké jiné podobné auto od východu (japonec, korejec)? Aby to mělo 5 dveří a přibližný kufr (450 litrů).
proč ne ojetou carismu z roku 2002-2003? Spotřeba nafťáku 75 kW je 5,5 litru, je pohodlná, nekazí se...za 3 tis. eur v SRN seženete pěknou
já jsem spíše na ty benzíny. Samozřejmě že se může dovézt. Ale tak mě napadlo, co jiného pro srovnání teď je tak na trhu.
Ty nafťáky od Renaultu které se do Carismy montovali , jsou zastaralé a hlučné. Se spolehlivost na tom byla Carisma dobře tak do 3-4 roků pak se sypala. Ze všech Mitsubishi na tom byla nejhůře. Z mého pohledu nejkrásnější byl Mitsubishi Galant osmičková řada (do ruku 2003) do toho motor 1.8 16v a je to bezprobléové auto
doplněno 04.11.10 11:12:Tak jak píše Axus, Mazda 6 je taky super volba, tam bych šel ale do nafta s motrem 2.0 L MZR-CD. Ten se fakt povedl a je to větší držák než benziňák.
Pokud byste chtěl nové a o něco málo vyšší, tak mě napadá ASX. Po technické stránce má nejspíš nejlepší motor současnosti 1,8DI-D s variabilním nastavením ventilů 85 nebo 110KW a velice nízkou spotřebou. Trochu ale pokulhává nastavení podvozku na těch našich silnicích. Je možno i 1,6 benzín 86KW s kombinovanou spotřebou 6litrů. Kufr 442-488litrů.
Mazda 6, liftback, 492L
doplněno 04.11.10 12:06:Jenom reakce na Ara.
Pokud trvate na benzinu, tak se urcite ale tech od Mazdy nebat. Je pravda, ze naftacek se ji povedl, jak pise AR, ale benzinaky o nic mene. Navic plus u tech benzinovych jsou retezove rozvody. Snad jen 1.8 a 2.0 jsou krapet hlucnejsi. Chybi vyvazovaci hridele a vlnovec.
Mel sem 2.3i, ted mam 2.3i DISI a nemuzu si oboje vynachvalit. Tezko se mi jednou za MPS bude hledat nahrada...
No Erikchu nechci se dohadovat, ale 06/06 jsi nejspíš převzal z Elitu. Tam mají ,ale plno chybných údajů o roku výroby. Carisma se varáběla v Holandsku a to od roku 1995 do roku 2004. Byla vyráběna ve spolupráci s Volvem (S40) s kterým měla i stejný podvozek. Dnes se snad vyrábí její odnož jako Proton v Malaisii, přesný typ toho Protonu,ale už nepamatuju. Šlo by to ale dohledat na netu.
nejen Elit(vím,že tam jsou sekance),ale i Kellyna autokelly.cz/... a při troše snahy luštit "klikyháky"i přímo na japonských stránkách Mišáka... mitsubishi-motors.co.jp/... Ono je to vpodstatě jedno zda se mastil do 04 nebo 06-na výsledku se nic nemění...
Are klikal jsem na origoš domácích stránkách Mitsubishi(samozřejmě náhodně-japonsky nezvládám),které v tomto asi považuji za nejkorektnější-kdo jiný by měl lépe vědět co se vyrábí(bělo)než výrobce samotný...A taky jsem tam narazil na Carisma do 06/06(samozřejme fakt na náhodu)...
Stačí si to přepnou to angličtiny a nemusíš "louskat"ty paznaky a náhodně hledat. Japončíci tam ani Carismu jako model neměli, tak jsem mrknul přímo na Mitsubishi v holandsku kde se vyráběla a tady máš odkaz. mitsubishi-motors.nl/...
1995- 2004 na žádnejch stránkách jsem nenašel , že by se vyráběla tak dlouho (2006). Dej odkaz kde jsi to četl. Docela mně zajímá jak to vlastně je a kdy opravdu ta výroba skončila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.