Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit...
před domem nám stálo více než rok starší auto. Když ho chtěl majitel odtáhnout, přítel se s ním domluvil, že mu ho za přepis nechá. Byla to obrovská chyba. Auto se převedlo polopřevodem, přítel u toho nebyl, nedával plnou moc, jen iniciály. Auto je neopravitelné, nemá technickou (nemělo ji ani v době převodu). Potřebujeme auto dát k ekologické likvidaci, ale přítel si ho na sebe ještě nepřihlásil, ačkoliv je již majitelem, nezajistil si povinné ručení a nezaplatil eko daň, ta bude asi EURO 1. Tato situace trvá již od března, přítel to nechce řešit, já jsem z toho na nervy. Musí být zaplacené povinné ručení, když auto nejezdí? je třeba mít zaplacené povinné ručení, když chceme dát auto ekologicky zlikvidovat?
Poradí mi někdo, co máme dělat? Za případné odpovědi velice děkuji
v historii najdete mnoho podobných případů, pokud nenjdete odpověď, klidně se ozvěte telefonem, páč dneska to u poče nestíhám.
odpovědi velice stručně:
"Auto se převedlo polopřevodem, přítel u toho nebyl, nedával plnou moc, jen iniciály." to je OK, přítel nemusí dávat plnou moc, vše je naprosto právně v pořádku.
"Potřebujeme auto dát k ekologické likvidaci, ale přítel si ho na sebe ještě nepřihlásil," bez doregistrace za 800Kč to neuděláte.
eko daň platit nebudete!
povinné ručení nemusíte platit, pokud vozidlo stojí na soukromém pozemku.
více na tel: 603 902 651, nebo zítra na internetu
Zdravím, sousede. Jen takové drobné, ale podstatné doplnění: nejedná se o stání na pozemku "soukromém", ale na "veřejnosti nepřístupném". Soukromé je dnes již v podstatě vše.
No tak to nechte zlikvidovat, s potvrzením na úřad a vyřadit. ČKP obšťastňuje ty, co mají auto v registru a neplatí. Kolik že jich je, přes 590 000?
No ale samotna likvidace by mela byt IMHO dostatecna pro reseni problemu s CKP, aspon je papir, ze auto skutecne neni. Na registr bych pak poslal doporucene oznameni, ze je auto zlikvidovano, aby se jako dle zakona nahlasila zmena do 10ti dnu, ale proste s tim nemuzu nic delat, protoze auto neni doregistrovano (a na nejake placeni prevodu bych se pekne vy..., na to neni termin) (nemam rad byrokracii ani uredniky, pro vysvetleni
)
Děkuji Vám za odpověď, ale nepochopila jsem, co znamená IMHO a také si nejsem jistá, jestli myslíte, že bychom měli na registr poslat doklad o likvidaci - v případě nejasností přeci nebudu mít v ruce žádný doklad.
Díky moc, přečetla jsem si to...už jsem stará struktura...nejsem "in". Chtěla bych Vám poděkovat za to, co pro obyčejné lidi děláte, je to fajn, že se můžeme na někoho spolehnout. V dnešní době je to těžké - každý úředník řekne něco jiného, nebo to řeknou špatně, ale důsledky neseme my, nikoho nic nezajímá, neznalost neomlouvá.
Bohužel nevím druhou část otázky
OK
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.