Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám řidičák pět let, ale po autoškole jsem prakticky vůbec nejezdila (najeto budu mít tak 60km, víc ne - rodiče nedovolili). Potřebuju koupit auto. Chtěla bych nové, něco v relaci kolem 300.000,-Kč. Líbí se mi Renault Fluence, ale je to strašně veliký, vzhledem k tomu, že jsem snad nikdy nezkoušela parkovat, bojím se, že bych to s tím nezvládla.
Autoškolu jsem dělala na maloměstě, jezdit budu převážně v centru Prahy a na služební cesty mimo Prahu (včetně dálnic). Potřebuju něco spolehlivýho, něco u čeho bych se zbytečně netrápila s řízením a parkováním, byl u toho dobře dosažitelnej a levnej servis.
Díky za tipy.
Dobrý den, marně si lámu hlavu nad tím , že jste snad nikdy nezkoušela parkovat...jak je možné , že máte řidičák?
Já být Vámi, tak si v prvé řadě zaplatím v autoškole kondiční jízdy- aby jste se naučila řídit. No a potom si klidně kupte ten vysněný Renaul Fluence...nevidím v tom žádný problém...
.
Včera mně nedala přednost mladá holčina, podle věku bych tipoval, že papíry měla zrovna čerstvé, značkama se nějak nezabývala. Neměla ani fábii, ani renault, ale nový lexus. Taky si nemyslím, že nové auto je na naučení lepší, na druhou stranu při nízké spoluúčasti u pojistky vás servis nemusí až tak trápit. Moje paní má papíry chvíli, půl roku jezdila s focusem, teď jezdí s c-maxem a zatím nic neodřela, jen měla na přechodu nabrat "rómku", jinak v pohodě. Couvat už umí taky líp než já, ale na parkování někde v centru města v hustém provozu si netroufá, potřebuje klid, jak píše Tomason.
Jinak s tím výběrem auta si těžkou hlavu nedělejte, teoreticky si vybrat můžete, ale prakticky vám auto nemusí vůbec sednout. Takže doporučuju si nejspíš projet co možná nejvíc kandidátů a pak uvidíte, v čem se budete cítit nejlépe a s čím se nejlíp sžijete. U vybraných favoritů pak můžete řešit servisní náklady, spotřebu, cenu apod...nakonec si vyberete úplně něco jiného, než jste původně chtěla. Nicméně alespoň na půl roku bych si pořídil něco malého, starého, oťukaného za pár tisíc...
Buďte vlastencem a spokojte se s Fabií. Přešel jsem na ni z Nissana a jsem překvapivě celkem spokojen. Do začátku si kupte lehce ojetou, tak tříletou... servis je tuzemský, což je deviza.
doplněno 03.11.10 13:47:deviza, myslím velké plus
Provozuji vozy více značek včetně Fabie, a přestože s tou Fabií jezdím 11 roků, nevidím výhodu ve škodováckém servisu. Co se týká cen, není to žádná extra láce, dostupnost dílů u běžných značek vozů je taktéž většinou do druhého dne jako ve škodovce a ve srovnání třeba s Hondou, která za 8 let nebyla na opravě, není ani ta kvalita vozidla žádný zázrak.
...zeptám se v čem je servis zn.Škoda výhodnější oproti jiným značkám-ceny special.hodin(mechanické,karos.lakýr a další,jinak řečeno každá hodina...)jsou stejně jako třeba v Peugeotu,Toyotě,Mitsubishi atd. velmi obdobné(od nějakých 300, po 600,700)a ceny dílů-jen tak namátkou třeba Mitsubishi Colt V (00-05) a Fabia 6Y5(00-07) pr.přední světlo u Coltíka 2085,- a fabie 2175,-(na Elit.cz),prostě mít Škodovku není již hodně dlouho "levnější" než mít cokoli jiného...Nemluvě o faktu,že kvalitou,spolehlivostí se Škoda Fabie nemůže s třeba právě tím Mitsub.Coltem rovnat(a nejen s ním)-prostě japonec je japonec-což uznávají i Němci(a to je co říct, stím jejich patriotismem)
Já být na vašem místě dodělejte si ještě kondiční jízdy,když si vzpomenu na sebe co sem vyváděl na silnici nervozita atd.Určitě se to vyplatí než pojedete zcela sama a nového miláčka poškrábete.Na ten servis asi Fábie,ale pokud dálnice hledal bych nějaký 6kvalt vůbec nevím zda je člověk bez zkušeností využije.
Souhlasím s názorem aby jste si pořídila fabii. A jestli hodláte investovat 300.000,- tak běžte klidně do nové. Servis je opravdu mnohem levnější než u zahraničních aut. Navíc Renault obecně podle mého názoru není pro ženu úplně optimální, francouzi dělají auta čím dál víc zbytečně složitá. A ty kondiční jízdy si určitě udělějte
Pokud já bych se rozhodoval mezi Fábkou a Renault Fluence tak by určitě vyhrál Renault. Sice Fluence není žádný sportovní vůz , ale co se prostoru jedná a svezení tak právě pro ženu je to celkem dobré rodinné auto. To že by byl nadupanej nějakejma zbytečtnostma se v této cenové kategorii nedá ani mluvit. To že Škodovka je domácí auto a má levnější servis to už dávno neplatí, napopsledy u Felicie, bohužel opak je kolikrát pravdou. Nic ve zlém ,ale pokud opravdu nejste vyježděná a máte problém s couváním tak ho stejně budete mít se 4 metrovým autem jako se 4,6 m.
Jak tady už bylo řečeno, zaplatit si kondiční jízdy a pro začátek koupit něco staršího na "otlučení" by nebylo na škodu.
Já jsem nejezdila 15 let.Koupila jsem si proto pár hodin v autoškole.Největší obavy jsem měla z parkování mezi dvě auta u chodníku a ze zacouvání,tenkrát jsme spíš jenom jezdili.V kondičních hodinách jsem požádala instruktora ,abychom procvičili parkování.Jezdím už tři roky ,ale ve starším autě .Nové auto není pro začátečnici vhodné.Než se dostanete do "cviku" tak pár ťukanců bude.A na to je nového auta škoda.
Teda to máte odvahu si koupit hned bez zkušeností nové auto.Já jsem po autoškole byla ráda že mě manžel koupil 15 let starou fiestu.Pojezdila jsem s ní 3 roky. ale stejně parkovat jsem se pořádně nenaučila. Za ty tři roky jsem rozbila levé přední světlo / právě při tom parkování/ a zadní plastový nárazník, který kousek praskl. Ale nikdo mě naštěstí doma nenadával a tak jsem to zkoušela s ježděním dál. Asi kdybych měla hned nové auto po autoškole, tak bych možná s tím ježděním sekla.
Kupte si renault s automatickou převodovkou a bude vám hej - já na ně nedám dopustit a už mám čtvrtý. Pokud máte obavy z parkování, pomůžou vám parkovací senzory, které frekvencí pípání naznačí, jak daleko jste od překážky. Můžou být jen vzadu nebo vzadu i vpředu - mají rozdílný tón, takže se nespletete, který právě hlásí překážku. Při podélném parkování do řady rychle pochopíte, jak výhodná investice to byla.
Dobrý den. Jste pět let po autoškole, najezdila jste 60 km. To je jako byste nikdy auto neřídila. Na to nezapomeňte, až usednete za volant svého vysněného vozu. Do začátku bych Vám doporučila koupi vozu ojetého, aby Vám nebylo líto, když ho někde v městském provozu při parkování škrábnete. Já jsem taky začínala jezdit na starších vozech. Nový vůz velice svazuje ruky. Až se trošku zajezdíte, tak pak by bylo možné uvažovat o vozu novém. Být Vámi, do začátku si opravdu pořídím ojetou fabii, je to auto víceméně spolehlivé, servis je docela levný. Automatickou převodovku bych nechtěla ani zadarmo. Co je tak těžkého na tom se naučit normálně řadit? Mě řazení baví. Jen tak sedět za volantem a kroutit jím... no nevím, to bych se u řízení auta asi hodně nudila. Ale každý má na to jiný názor. Asi tak, co řidič, to jiný náhled na věc.
No já se jenom podivuji, že holka které rodiče nedovolili jezdit a má naježděno jenom 60km (což i v autoškole se najezdí víc), si chce koupit nové vozidlo za 300.000,-. Mě se taky líbí drahé auta, ale asi narozdíl od vás na něj nemám. Takže pro začátečnici bych doporučil něco kolem 100.000,- a nějakou Škodovku. Proč? Doporučil bych Vám sjednat si i havarijní pojištění, protože se vám může hodit. A člověk, který si může dovolit dát 300.000 Kč na auto, může si zaplatit i pojistku. Proč Škodovku? Protože vzhledem k tabulkám pojišťoven, patří tyto vozidla do nejlevnější skupiny.
Když to vezmu na sebe. Koupil jsem si Fabii za 100.000,-. Havarijní pojistka mě i s odcizením stojí cca. 4.000 Kč ročně. Když budu mít škodu, tak budu čerpat z pojistky. Když nebudu mít škodu, tak si budu vyjíždět bonusy. A když budu mít bonusy, můžu si koupit i dražší auto jiné značky a po využití bonusů, nebude ani havarijní pojištění na dražší vozidlo tak drahé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.