Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
řeším teď jeden menší problém.
Mám v autě autorádio značky Blaupunkt, typ CD 24V, pomocí kterého bych si chtěl do repráků pouštět zvuk z jiného zdroje- např. z MP3 přehrávače.
V menu jde nastavit i vstup AUX, ale rádio vzadu nemá přípojky chinch, ani nic podobného - pouze klasickou euro zásuvku, nad kterou jsou ale ještě tři menší zástrčky na koncovky, u kterých je i popis,- např. telefon, a již zmiňované aux.
Našel jsem na netu TUTO koncovku, pomocí které by se měl dát k rádiu připojit i jiný zdroj zvuku.
Protože ale stojí cca. 400,- Kč, chtěl bych se zeptat, jestli by ji bylo možné nahradit např. ze staršího kabelu od repráčků, které bych na konci odizoloval, a zastrčil do dírek v autorádiu, a zda by to fungovalo.
Já si myslím, že je to stejné jako kdybych např. ustříhnul koncovku do zásuvky od vysavače, a holé dráty bych strčil do zásuvky - také to poběží.
Předem díky za rady.
Díky za odpověď.
A nedokáže mi někdo prosím upřesnit, jak na to zapojení?
Po odizolování budu mít čtyři dráty, ale do koncovky vedou pouze dva. . .
Vnější by se měli spojit, takže vlastně asi tři. . .
Měly by tam být tři, zem, levý kanál, pravý kanál, ale popravdě řečeno nemám představu, jakou koncovku potřebujete. AUX potřebuje tři vstupy...
Díky, taky si myslím, ale na fotce jsou právěže jen dva. . .
doplněno 02.11.10 19:04:Jinak na rádiu jsou zdířky AUX L, AUX R a AUX -.
Tak tam by stačil jednoduchý cinch
anebo něco takového
lan-shop.cz/... ale kostra vedená zvlášť, dnes se dá koupit vše.
Pokud ale máte cd, tak právě z toho získáte nejlepší kvalitu zvuku. AUX mám v autě taky, ale zvukově zaostává...
Takže pokud na tom káblíku spojím vnější kostry, dám je do zdířky AUX -, a dva zbývající drátky do AUX R a AUX L, mělo by to fungovat?
Já vím, že CD je nejlepší co se týče kvality, ale mě jde především o DVD, na kterém blbne hlasitost (na maximum ho slyším jen tak tak), tak že bych ho zesílil pomocí rádia, a občas bych si chtěl připojit i MP3 přehrávač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.