Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,prosím poradte:Mám PEUGEOT 309 a dnes se mi stalo když jsem jel,že při řazení a při zpomalení docházelo k takovému podivnému zvuku,který jsem slyšel v autě,zvuk byl podobný,jako by něco dřelo o něco.Když jsem zastavi a podíval se pod kapotu,tak byl všude rozstříkaný olej,který následně kapal na zem.Avšak já autum nerozumím,tak nevím o jaký problém by se mohlo jednat.Olej byl rozstříkaný hlavně u převodovky.Převodovku mám manuální.Při zařazení 5stupně a při jízdě 90km/h se žádný zvuk neozýval. Byl bych vám vděčen za vaše odpovědi,které by mi pomohly daný problém vyřešit.Děkuji.
Být na vašem místě, tak o další jízdy se nepokouším a auto nechám odtáhnout do sevisu dřív, než uděláte ještě větší škody. Takhle na dálku nejspíš problém nevyřešíte...
Auto jede v pohodě,jen ten zvuk hučení během řazení a při zpomalení.Jinak při rychlwjší jízdě zvuk slyšet nejde.
Karle5 ,čichněte k tomu oleji, převodový olej má nezaměnitelný pach. Nejspíše odešelo těsnění u rozodovky a poloosy. Pokud vlezete pod uto tak to uvidíte jestli tam olej u rozvodovky vytéká. Pokud to bude tím, zrovna vyměnte manžety na poloosách. U Peugeota je poloosa i s kloubem dohromady a pak by se to zase muselo celé rozdělat, proto je lepší udělat výměnu manžet rovnou na celé poloose a ještě raději na obou i s těsněním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.