Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej a koupě auta - kam s papíry?

Od: milaneq* odpovědí: 6 změna:

nikdy jsem auto neprodával, chci prodat svou fábii do AAA ČB, vím že mi tam napíšou smlouvu, podepíšem, dají mi peníze a hotovo, pak následuje co? (pojištění, úřady atd.?)

a v jednom dnu bych si rád pořídil auto, ale už ne v AAA... taky potřebuju postup, co první, a tak dále... předem děkuji..., a jak je to s koupí třeba, kdybych si ho koupil až druhý den, tj. zítra s administrativou? jsem v tomhle laik ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud auto budete kupovat v jiném bazaru, tak jim dejte to své na protiůčet.

milaneq*
hodnocení

už mám dohodnutou pěknou cenu, u AAA, mimochodem chci koupit auto, který nechci z bazaru...

stirecek*

Věřte, že ta cena bude pěkná jen pro AAA

danw*
hodnocení

0x

Já pár zkušeností mám prodej a koupě 4-5 aut... V prvním případě bych neprodával auto do AAA to vžádné případě.. Vaši cenu vozu ´´zbijou,, na minimální částku! To radši prodejte auto přes inzerát a ještě máte více peněz.. Nevím jaký rok a výbavu má vaše fábie podle toho by jste měl dát cenu.. Prodej auta soukromníkovi je jednoduchý spíšete smlouvu (dvě smlouvy),dáte mu všechny papíry od auta i kopii zelené karty,ale velký technický průkaz si zanecháte a domluvíte se že mu jej zašlete poštou.. Ve vašem připadě poté musíte zajít na dopravní inspektorát ve vašém bydlišti tam řeknete že chcete auto odhlasit NA - dalšího majitele (iniciály kupujícího)! na základě vepsaného odhlášení na dalšího majitele do velkého technického průkazu zajdete na vaší pojišťovnu se zelenou kartou a řeknete že chcete pojištění zrušit na základě prodeje auta! poté mu zašlete Velký průkaz zpět..Pokud platíte pojistu ročně příjdou vám zpět peníze podle toho kolik zbývá dní do dalšího zplacení pojistného.. (Příklad pokud zaplátíte ročně 10000kč půl roku před koncem roku prodáte auto pojišťovna vám vyplatí zpět 5000Kč) Když koupíte auto je vše úplně stejně.. akorát vy si musíte: pokud máte na kupovaném autě technickou ještě platnou alespoň rok nemusíte na ní jít.. pokud končí musíte i na technickou..jestli je platná dlouho tak jen na evidenční kontrolu kde vám skontrolují hlavě číslo karoserie vozu aby seděla s číslem v papírech cena 200Kč dostanete doklad.. Jak vám zašle byvalý majitel vozu velký technický vy si zajdete na pojišťovnu kde si auto pojistíte poté na dopravní inspektorát s papírem od evidenční kontroly a pojištěním a řeknete že chcete přihlásit automobil,dostanete nový malý techničák a zapíše vás do velkého.. Eko poplatej je podle stáří kupovaného auta.. to je vše..

hodnocení

0x

Milane, co je za problém?

Auto prodáte AAA, sepíšou smlouvu, dostanete peníze, necháte v techničáku auto ohdhlásit na AAA, a hotovo. Pak dojdtete jinam a koupíte si nové jiné auto.

Potřebujete vědět postup na přihlášení vozidla na Vaší osobu?

buss
hodnocení

0x

V rámci pravidelného monitoringu diskusních fór na internetu společnost AAA Auto totiž zjistila, že poškozující příspěvky pocházejí z jedné IP adresy, a to konkurenční firmy Auto ESA.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]