Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rachtani v převodovce u feliciie

Od: mirek* odpovědí: 5 změna:

Zdravim vas přatele, mam problem mam felicii a zejmena v zimnim obdobi se ozyva hlasite rychtani s převodovky...po zahřati to přestane a take po sešlapnuti pedalu od spojky... Tento problem už tady měl i tomas 35 ale bohužel nevim jak dopakl?! Prosim poradte mi,moc děkuji...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den. Nejsem auto-moto odborník, ale toto mi zrovna vysvětloval automechanik. Ale jestli je to správně, nevím. Prý v zimním období, než se promaže celá převodovka (že by byl olej nějaký ztuhlý?), tak to chvíli trvá, a proto to řachtá. Prý je to konstrukcí převodovky u felicie a prý to dělá téměř každému majiteli tohoto auta. Co je na tom pravdy, ale nevím, neb tomu vůbec nerozumím.

mirek*
hodnocení

Děkuji pěkně...kdyby jste slyšel od kolegy něco vic...tak dejte vědět...děkuji.

jambus*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Já myslím,že zvýšená hlučnost u prochládlého motoru i převoovky je celkem normální.Pokud se ta hlučnost po zahřátí dostane do normálních mezí,tak je to o.k. Přesto bych raději překontroloval množství VŠECH provozních kapalin. A eventuélně provedl výměnu.

PS: jen připomenu,že do felicie se dolévá převodový olej skrze náhon tachometru.Kdo to neví,tak hledá marně *smich*

jabraka*
hodnocení

0x

Zvýšení hlučnosti je markantní,když přijdeš o olej.Zkus přidat do převodovky

JABRAKA

1jara*

Co takhle výměna oleje, Gyrol 75w-90 je trochu řidší. Pokud má převodovka najeto kolem 200 tisíc km je otázkou zda už ložiska nemají životnost u konce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]