Nejste přihlášen/a.
"Mistři" volantu co tady radí a vyšilují nad volantem na druhé straně s tím asi nikdy nejezdili. Mám tři takové veterány a nemám ani jsem nikdy neměl sebemenší problém. Snad jen, že občas bych chtěl nastoupit, a volant je jinde. Daleko větší nezvyk je jezdit v Anglii.
Pokud vím, tak auto s pravostranným řízením nelze přihlásit na normální RZ.
Perlička : jel jsem po Václaváku, kolega vedle mě telefonoval, policajt se mohl zbláznit jak skákal, když mě zastavil tak jenom s otevřenou hubou mával ať pokračuju.
Ahoj a neposlouchej všechno!
pánové, vždyť si tady protiřečíte. Jendou: Jezdit s tím je v pohodě, Podruhé: V Česku to není legální /resp. nejde přihlásit. Mj. O vetránech a pod. se tu nikdo nebaví, zřejmě jste přehlédli. A navíc nebezpečné to je, proto to u nás není taky hromadně povolené. Nejraději mám zavádějící fakta. Kdybyste raději sdělili co sepán dotazoval, pkud to víte. Tj. Jak je to mj. s dotažením vozu na díly. Podle mě to bude problematické, protože dovezené ojeté vozidlo se musí registrovat a tím, že nesplňuje česká ustanovení tak k té registraci spíše nedojde a tak jako tak je problém. Bude to víc starostí než radostí. Možná je lepší to rozebrat venku se sem už jen dotáhnout po dílech co potřebujete, ale i takto je možná neprůchozí legislativne. Sorry za mě tedy tazateli.
budeš-li mít platnou jako technickou a auto bude pojišťeno-není s tím u nás problém jezdit(legislativně)-prakticky asi jde o zvyk-chvíli jsem jezdil obráceně,s levostranným řízením v Anglii-ze začátku trošku prekérka-ale jde o zvyk...Jinak můžeš řídit auto třeba z Kambodži,to je úplně jedno-s tím pravostranným to můžes zkusit a uvidíš jak moc se ti bude dařit "aklimatizovat"...
za tuhled odpověď bych nejraději dal -1 čku. Když jedu v provozu a vidím opačné řízení na silnici štěstím naprosto vyšiluju.
Pánové u nás nikdo provoz s pravostranným řízením neschválí. Pouze u uveteránů a cizích státních příslušníků.
Správně pane kolego sohlasím, jen doplním drobnost, je nutné pokud bude auto cizince provozováno dlouhodobě vyměnit přední světla mají totiž obrácenou geometrii než vozidla levořízená a dochází k oslňování. Pokud je tu cizinec jen krátkodobě-turista, tak stací upravit světla přelepením patřičné části reflektoru neprůhlednou lepící páskou. Toto neplatí u veteránů.
miramira-jen tak pro zajímavost-není to až zas tak dlouho,co se i na našem území jezdilo vlevo(do protektorátu),navíc víceméně všechny bývalé britské kolonie(což bylo témeř půl světa)si zachovaly jízdu vlevo(prav.řízení)-takže bychom udělali barieru a nevpustili sem auta s volantem vpravo...?! To asi ne,že-je to prostě o zvyku-musím být tím víc opatrnější,ale je to otázka pár dnů a není problém(z vlastní zkušenosti)...
narazíš-li třeba na e-bay(a máš fungující a akceptovatelný pay-pal)na "dobrý kup"-vůbec bych se toho nebál 1. buď lze domluvit zachování pojistky a ty si jí budeš nadále platit-cenově to není až zas tak diametrálně odlišné od nás(byť mají trošku jiný systém pojistění-na osoby apod.),pak můžeš vpohodě drandit na origoš žlotočerných značkách UK anebo 2. najít někoho kdo min.6 měsíců v UK makal a žil(což prokáže),auto si jakože přivezl coby svůj majetek(jakože smlouva) a chce jej i nadále užívat-což mu ČR musí v souladu s legislativou EU umožnit(to je ta vyjímka) a lze i auto s volantem vpravo dostat na naše RZ...Známý takhle koupil asi po 2letech práce a žití vůbec v UK Bawora s volantem vpravo a má naše RZ...Je to sice papírově trošku pakárna,ale jde to...Stejně tak to jde i obráceně,i v British jezdí poměrně spousta aut s volantem vlevo na jejich origoš cedulích...
kdo žije dlouhodobě v Anglii a má tam na sebe registrované auto, může si po návratu do ČR přivézt toto a požádat MDCR o udělení výjimky, pak lze auto registrovat, po úpravě světel a zrcátek, a mít české RZ, výjimka je nepřenosná na jinou osobu, v tomto rozhodnutí o udělení výjimky je uvedeno, že auto nelze registrovat na nikoho jiného, jen vyportovatz z ČR nebo nechat sešrotovat, takže papírování ano, ale není to papírová pakárna pro každého, jde to jen pro někoho
samozřejmě zaregistrovat by to případně musel dotyčný človíček,jenž je schopen prokázat těch min.185(nebo kolik to je přesně)dní pobytu a práce v UK a zakoupení jakože toho dotyčného vozu-jenže potom už klasika-kupní smlouva na třeba tazatele-a ten vesele může drandit s volantem vpravo, a na našich RZ-zkrátka všechno jde,pokud se chce...Anebo ten druhý způsob zachování a hrazení původní pojistky a drandit na originálních značkách V.Británie-to má navíc tu výhodu,že do toho zdejší "pomocníci" nemohou moc šťourat-Britové,stejně jako třeba Němci si naší policii nepustí do registru,takže na místě při kontrole zjistí maximálně to,že VIN vozu na značkách UK není u nás v registru hledaných-a tím jejich veškerá kontrola končí,nezjistí ani pojištění ani jakože technickou-nemůžou prudit s žárovkama,lékárničkou atp...Má to něco do sebe jezdit s cizíma cedulema...
hlavně po českých silnicích se Vám bude v zásadě i blbě a nebezpečně jezdit. Řazení na opačnou ruku pomíjím, ale co uvídíte z místa řidiče, když sedíte u vnějšího kraje vozovky. Myslete na bezpečnost a ne na cenu káry proboha! kdo Vás na to navedl.Jen typuji, že Vám to tu stejně nepovolí. čus.
Je to v podstatě stejné,když jede někdo z Evropy do Anglie.A taky jim tam nikdo nezakáže jezdit.
JABRAKA
jednoznačně koupit, sice vše bude zřejmě v jiné míře, nebude na to pasovat metr. nářadí?a pokud nebudeš jezdit vlevo bude vše OK, skomplikuješ život pouze sobě, a pokud budeš jezdit s nějakou kapkou alkoh. v krvi zřejmě tě nepotká ani DN, protože bourá 80% střízlivých...směle do toho...
ale ne, jen jsem ve zkratce chtěl napsat, že by to byl nedobrý kup -předpokládám že vše šroubované ve winv., problematické nd, problematické přuhlášení, atd...jinak kolega měl hilmana jako veterána - to byl zážitek dělat generálku...
Tak to já zase nepředpokládám, že by např. Škodovka a jiné automobilky používaly na vozidlech s pravostaným řízením palcové rozměry včetně závitů "W".
toť otázkou názoru zeptám se kolegu který kupoval opla v UK a žije tam zda to má v palcich a W...matně si pamatuji že eportní škodovky co měly jít do UK tak vybaveny byly...v dnešní době globalizace bych se přiklonil k systému metrickému, ale nechuť obyvatel spojeného království ke všemu evropskému - nevím - kdo ví ať dá vědět...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.