Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ALTERNÁTOR BOSCH 70A OPEL ASTRA

Od: prskac1* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, chci se zeptat ohledně altíku v astře. Vymněnil jsem ložiska,uhlíky,sběrný kroužek,taková GO.. Ale po zapnutí více spotřebičů v autě mi prosvicuje kontrolka dobíjení,sice jen jemně,ale prosvicuje. Regulátor jsem měřil,vypíná při 14,5V a diodový můstek byl taky venku a všechny diody jsou dobré.Alespoň podle toho co jsem naměřil. Netušíte někdo co s tím. Popřípadě to řešit nebudu, protože při volnoběhu bez zatížení dává 13,9 -14,2V a se zapnutým vším možným nějakých 13,2V.. To by mělo podle mě stačit..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buky*
hodnocení

0x

CHyba byla, že jste nezabrousil uhlíky na komutátorové kroužky, i když jsou předbroušené. Dosedací plocha uhlíku musí být dokonale hladká, stejně jako plocha komutátorového kroužku. Nestačí to jen vymněnit. Nezabroušením vzniká přechodový odpor, který samozřejmě roste se zatížením, čímž se kroužky poškozují. Jednoduchá cesta je to už neřešit a nechat to zaběhat pokud možno s minimem zatížení a za chvíli bude klid.

prskac1*
hodnocení

Tak tohle by mě nenapadlo. Zkusím to teda nehat tak a uvidíme, každopádně díky.

janmega*

Spíš to bude ztráta v přívodu proudu ke kontrolce.Musí tam být stejné napětí jako na baterii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]