Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motolékárničky od nového roku

Od: dtecko odpovědí: 19 změna:

Zdravim, chtěl bych se zeptat jestli od nového roku musí mít motolékárničky taky nový obsah jako u autolékárniček nebo u motorek je vyjímka.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smolar*
hodnocení

1x

Může se stát, že jsou nějaké výjimky, ale lékárnička s novou náplní, která platí od nového roku se dá pořídit za cenu kolem 200 Kč. Tak jestli to je tak nebo tak, tak jsem si ji raději pořídil. Ale řidiči na motorkách jsou také účastníci silničního provozu, tak tam výjimka nebude. Nevím proč by měla být.Částku 200 Kč bych neřešil a lékárničku si koupil.

markoo*
Pro motocykly platí nový obsah motolékárníček až od 1.října 2011.
motorkar3
hodnocení

To cyklisti jsou taky účastníci sil. provozu a ty nemusí mít žádnou lékárničku, tak proč by nemohla být vyjímka.

slonbonjohn*
hodnocení

1x

Trochu přemýšlejte. Kampak by jste do motorky narvali motolekárničku s totožným obsahem jako je v autolekárničce.

cyril*

Trochu přemýšlet se snažím, ale nějak to nekoresponduje s realitou. Znamená to snad, že když se ke stejné nehodě dostane motorkář, tak má z tohoto důvodu poskytnou menší pomoc než např. řidič autobusu, který má být vybaven materiálně více a lépe?

kato*

Ono je to všechno spíše dílo byrokracie plus lobink a ne první pomoci jako takové.

cyril*

Jen opatrně s tou pravdou, mnozí za ni byli i ukamenováni.

erikch*

myslím,že to není o "materiálovém vybavení",ale poskytnout někomu účinnou první pomoc mohu zcela i bez lékárničky-a většina,kdo s tím má(bohužel)už nějakou zkušenost,ví,že leckdy není na vyndavání lékárnčky(potažmo jejího obsahu)čas...prostě si poradím s tím co je po ruce-třeba zastavit (hodně zmírnit)tepenné krvácení mohu stejně dobře mikinou,tričkem,jako obvazem-akorát že zastavení(zmírnění) třeba tou mikinou bude podstatně rychlejší než lovit v lékárničce...Napadá mne srovnání se zimními pneu-někdo na sněhu zvádá,a někomu nepomůže ani vzorek od traktoru...Je fajn mít v lékárničce nerez nůžky 15cm,zahnuté na 72% své délky,o min.hmotnosti 340g-no ale zavolám-li sanitku a stojím u zbouraného auta(dodržuji literu zákona o poskytnutí pomoci),tak mi jsou úplně k prdu-ale pravda,dodržím zákon...*frajer*

marenka*

Tak jediné, co mě v tomto ohledu napadá, je to, že motorkář jede max. ve dvou, v autě jezdí 4-5 lidí a v autobuse hromada. Čím víc lidí, tím větší lékárna. *nevi*

cyril*

Úvaha tímto směrem je poněkud scestná. Pokutu za špatnou lékarničku nedostane ani spolujezdec na tandemu nebo v autě, či snad cestující v autobusu, ale vždy jen řidič. Jinak by dle této teorie musel být každý osobní vlak vybaven lazaretním vagonem.

slonbonjohn*

S realitou hlavně nekoresponduje fakt, že nám tu jaksi vyvstává otázka : Kam s ní?

smolar*
hodnocení

0x

Chce si to nabízené lékárničky prohlédnout jak vypadají a pak popřemýšlet kam s ní? Je dobrá diskuse, ale otázka zněla jinak.*cteni*

slonbonjohn*

Ano, otázka zněla jinak. Ujasni si pojmy lekárnička, motolekárnička a autolekárnička.;)

koncipient
když už tady kecáš detailně,tak mě ty pojmy rozepiš.Rád se přiučím!A pozor na slovíčka,budu taky ch y t l a v ý :)
slonbonjohn*

Doporučuji přečíst přílohu č.14 k vyhlášce č. 341/2002 sb. a hledat rozdíly, šmudlo. Pak se můžeš chytat leda za rypák. uamk.cz/...

koncipient
Já tě neurážím, tak trochu respektu.Udáváš tady něco,co si načteš na různých internetových serverech.Problém je,že narozdíl od profesionála má laik jen málo možností postihnout veškeré souvislosti a vyložit si obsah.Takže sděluj informace z vlastní vědomosti a nepoukazovat na jiné servery.
koncipient
dtecko z toho zřejmě bude po takové diskuzi malinko mimo předpokládám.Taže laicky a legislativně v platném znění pro tebe dtecko: Můžeš mít lékárničku pro motocykly doposud,jakou máš do teď (s datumem platnosti vyznačeným).Od 1.10.2011 musíš mít platnou dle nejnovějších požadavků vyhlášky.
dtecko
hodnocení

Jo to je pravda, že z toho budu malinko v šoku, fakt jsem nečekal, že by se tu moch někdo kvůli tomu pohádat. Jinak díky za odpovědi. Hlavně za tu poslední dost mi pomohla.

koncipient
Pojem pravdivisti jak to je, zmíníl už Markoo, i když to nerozvinul dále pro chytráky se slovíčkařením. Ani se mu nedivím. Najdou se tady tací, co už k dannému dotazu nemají co dodat a chytají se za slovíčka. Proto jsem chtěl vědět, zda vůbec slonbonjohn ví o čem píše. Jak jsem viděl a i ostatní, tak to nevysvětlil a ohraničil se jen na int. odkaz. Takový poradce zbožňuji… :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]