Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se startováním v zimě

Od: fatour odpovědí: 6 změna:

Vlastním Renault Clio 1.2.,r.v.1996,benzín.Když klesnou teploty k nule,tak mám problém se startováním.Baterii mám rok starou,ale tento problém jsem měl již minulou zimu,když byla nová.Zkoušel jsem i jinou baterii,ten samý problém.Když startuji,tak má snahu nastartovat,ale po druhém,třetím pokusu už sotva točí.Pokud baterii vezmu na noc do tepla aniž bych ji nabíjel,ráno připojím a bez problémů nastartuji.V létě tento problém nemám.Bylo mi řečeno,že by to mohl být startér,ale to by se přece projevovalo i když je teplo?Tak prosím o radu,jestli se někdo nesetkal s podobným prolémem.Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

1x

Takto se opravdu projevuje zanešený startér. Do startéru se totiš dostává prach z uhlíků a mastnota a ta ten startér krásně zanese, když je potom nižší teplot tak ten "bordel" ve startéru více zatuhne a startér má pak enormní odběr a vytluče baterii vemi rychle. Postupem se už ani neroztočí. Je potřeba startér vymontovat a vyčistit (vymýt technickým benzinem a pastorek promazat).

hospodin*
hodnocení

1x

Než se pustíte do rozborky starteru zkontrolujte zda není jen zoxidovaný kabel na přívodu ke starteru a tím zvýšený odpor a spotřeba elektřiny při startu.

Vyšroubovat matici, vyčistit spoj, nastříkat olejem nebo vazelínou a dotáhnout.

Když to nepomůže, zbývá rozborka a vyčištění starteru, jak píší rádci přede mnou.

raadek*
hodnocení

0x
Teoreticky by to mohlo startérem být, protože v zimě je motor přeci jen zatuhlý díky studenému oleji a díky sníženému výkonu baterie se hůř protočí. Měl jste si koupit baterku s větší kapacitou. R.

hodnocení

0x

Taky bych to tipnul na strater, zvlast pokud je to jeste puvodni kus...Takze vymontovat, vycistit a promazat necim ridsimnez vazelina, nejlepe silikon apod...Taky jsem podobny problem vyresil solarni dobijeckou, zvlast na horach to helfne a neni to zadna velka investice...navic diky tomu muzete mit pusteny radio nebo cokoliv a nevyzere vam to baterii.Silnejsi baterii nedoporucuji, alternator ji nestaci dobít...

buky*
hodnocení

0x

Vymontovat a rozebrat starter,přesoustružit komutátor, vydrážkovat, zabrousit nové uhlíky na komutátor a je po problému.

sasdax*
hodnocení

0x

Jo taky jsem si toho všiml u mé Fabie. Když bylo teplo, tak chytala hned, ale teď ji chvíli trvá než se chytne. Sice napoprvé, ale i tak mi vrtalo hlavou proč to dělá. Říkám si, abych v mrazech vůbec odjel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]