Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lpg do CHryslera

Od: tvmartin* odpovědí: 26 změna:

dobrý dnen chtěl bych dát do CHryslera lpg je to starší tip 95 rok výroby obsah 3.3 a strašně žere jinak super auto poradí někdo kde nejlevněji se dá sehnat přestavba na lpg?dík moc

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

3x

nemá smysl tam cpát stříkačku-klasika V6 motory bez problému chroupou sání plynu-což znamená tak 10 i s montáží již použitého plyn.systému-ovšem samozřejmě s garancí montáže,komplet nové potrubí a ventily,papírem k tl.nádrži apod.a jezdíš-li pouze u nás-neřešil bych ani přihlašování(i když ten papír od odborné firmy dostaneš-ručí za to co namontovali),plnící hrdlo bych si nechal udělat vedle origo benzínového(pod krytem),nádrž toroid místo rezervy-no a i na STK vědí prd,u V6 se směšovač "schová",nádrž taky není vidět...Měl jsem takhle neofiko Safrana V6 a Espace V6 a STK(pravidelné) bez problému,nenašli nic,rezervu jsem měl volně loženou v kufru,tank.hrdlo schované u benz.pod krytem...,prostě jsem státu nenacpal ani "ká" za přihlášení...:D,nevím kolik to je dnes,dříve to dělalo asi bůra...

tvmartin*
hodnocení

Co to znamená takže si mám sehnat na netu celé zařízení třeba z bouračky a oni mi to pak namontují?no to jsem práve potřeboval vědět kdo mi to udělá neoficiálně protože z doslechu vím že je to odost levnější .Nepatřím zrovna do kategorie movytých a to auto je mi skoro také "domovem"takže každá taková rada velmi výtána .Dík moc

erikch*

u koupě takhle třeba z bouračky by asi bylo dobrý vzít nějakýho maníka,který se tím zabývá-předpokládám,že asi třeba stejně jako já,sice poznáš nádrž,reduktor ap-no ale stav (alespoň kvalifikovaným odhadem)by musel řešit ten dotyčný maník...Případně se s kupcem domluvit na nějaké záruce-solidní človíček by ti jí měl dát(přeci jen pořizuješ věc,u které se funkčnost prokáže až po montáži)...Jinak koukej na plyn od motoru 2.5 a výš-mají větší ten směšovač(co potřebuješ),menší by u 3.3 motoru nefachal...Takže rozjeď inzerci,aukro ap.,zkus se namátkou předběžně domluvit u pár firem-uvidíš cenově-papíry by ti měli dát tak jako tak-to přihlášení je pak jakože na tobě(jsem téhož názoru...)...Měl by ses se vším do 8-10 tisíc vejít(záleží co a za kolik koupíš)...

nespokojenyurednik

poslouchej ty "nemovytý" troubo, s autem s neoficiálním LPG budeš jezdit maximálně do první důkladnější silniční kontroly, nebo do první technické prohlídky, pak jsi skončil a k legalizaci LPG stejně nakonec něco zaplatíš, tzakže tě to vyjde na stejno...ale riskuješ také pokutu, a ta ti nelegál í LPG prodraží, to mi věř

jarda3*

Docela by me zajimalo, jake postihy hrozi, na netu se da sehnat nova sada na sekvenci za cca 10000 + nadrz, to uz docela jde... STK neni problem, vymontovat / namontovat = prace 2x na pul dne. Spis to zlevni mereni emisi. Jeste by mohli delat nadrze jako imitaci rezervy a bylo by poznat prd ;)

erikch*

dělají-jmenují se toroidní nádrže a jsou na cca.44-48 litrů plynu...Pokud budeš s instalací postupovat dle rad,tzn.nádrž místo rezervy,plnící hrdlo vedle benzínového-pod víčkem(a nevylepíš si žluťáska samolepku),tak není zvenku nějaký plyn poznat-no a při pohledu do motor.prostoru taktéž-to už chlapi ve firmách znají a vědí jak -stačí říct,že jej nebudeš přihlašovat...*ua*

Ha, koukam, ze v mych rodnych Cechach se nic nezmenilo. Stale se vymýslí jak vsechno osulit a obejit, jen aby clovek nemusel platit to co ostatni.Pak si spokojene zamnout ruce a planovat dál.A o urovni gramatiky ani nemluve...Jen tak dál, at mame byt na co hrdý..:(((

erikch*

...příteli,když už chceš řešit gramatiku:"...at mame byt na co hrdý.."-čistě náhodou,skloňování přídavných jmen -dle vzoru mladý-čili :"ať máme být na co hrdí..."(jako mladí,my všichni...)-víme?! A k obsahu-zasloužil se něčím stát o to,zda mohu jezdit na LPG,či nikoliv...? Asi ne e,že.A obráceně-chtěl jsem(nejen já)po státu třeba "zvýhodněné výkupní ceny" fotov.elektřiny(pro určitou skupinu),které zaplatíme všichni-ptal se(nejen mne),zda to chci platit...? Asi ne e,že...Takže až se stát bude chovat ke svým daňovým plátcům slušně,bude se i většina daň.plátců chovat slušně ke státu...,prostá přímá úměra...

jarda3*
hodnocení

0x

Zalezi asi, odkud jste... Najdete firmy ktere prestavby provadeji a zadejte nabidku, pak se da diskutovat, jak ktera firma je kvalitni... Kazdopadne zvazte navratnost, prestavba bude tak 35-40 tisic a to se jen tak nevrati - plus nevyhody LPG (kryte parkovani, vetsi spotreba, udrzba, drazsi ME, servisy to nechteji ani videt... )

tvmartin*
hodnocení

jak to myslíte to krytý parkování to nesmí stát na ulici tak to nemám

jarda3*

Myslim vseobecne podzemni a nektera nadzemni parkoviste, kam to nesmi. V Praze bych do prestavby nesel, myslim, ze mimo se najdou levnejsi a solinejsi firmy (mysleno obecne, vyjimky jsou mozne). Ale uz jsem videl hodne doprasenych prestaveb (teda spis jsem je za babku od zoufaleho majitele koupil a predelal). Rozum zustava stat...

tvmartin*
hodnocení

jasně že se vyplatí si udělat výlet když budu vědět kam. Vy to umíte udělat ,? proč nejedu k vám

erikch*
hodnocení

0x

záleží odkud jsi-mé velmi příjemné zkušenosti s fa. T-centrum Robousy u Jičína(žiju v Krkonoších),měl jsem asi 5aut na plyn,a cokoli-i jsem přes ně kupoval 2x "jetý" celý plyn(nádrž,směšovač atd.)-a v poho,nejsou nenažraní...Jo jo-Voyager trošku papá,že...?!*uf*,ale zas jede pravda...

tvmartin*
hodnocení

nepapá ale žere . jsem z Prahy na netu je toho hodně tak právě čekám kdo má kde skušenost přeci jen nejde o malou částku ale zatím dík

jarda3*

To je relativni, ja ted jezim s Omegou za 16-17 po meste a 9-10 na dalku, zvazuju prestavbu ale velmi opatrne - vrati se mi to tak za 1.5 roku a kdo vi... A na pripadny prodej auta to ma spis negativni vliv, kazdy se toho boji.

tvmartin*
hodnocení

mám to do práce když budu někomu učtovat spotřebu 16l tak mě pošle do ...auto je super pohodlíčko tak to skusím aspon tim lpg koupil jsem to levně tak by byla škoda to něja nestáhnout. já se zas bojím šlápnout na plyn když kouknu na okamžitéu spotřebu ukazuje to třeba 56 tak se mi chce brečet

jarda3*

No to je otazka, palivo je jen cast uctovanych nakladu, jde o to spocitat navratnost. Na dalku to IMHO tolik zrat nemuze, po meste to na plyn bude zrat tak 18-20... Pokud si vzpominam (ted resim cestaky jinak) tak amortizace byla o dost vic nez naklady na palivo (treba rozdil 5/6Kc/km, kdyz jsem jel Lagunou v dyzlu nebo Omegou 3.0V6 AT...)

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

když nemáš prachy, proč si nekoupíš felicii ale třílitrovou krávu, která si veme 18/25 litrů na 100 km..nevím zda se vyplatí jezdit za 20 litrů plynu/100km

erikch*

příteli-nezáviď mu pohodové svezení ve Voyageru(případně Pontiac Trans sport ap.)-ona totiž ta 3litrová kára je jednak pohodlná,a hlavně značně bezpečnější než nějaká Felda,Fábie-máš před sebou tunu materiálu(když ti nějaké hovado třeba nedá přednost),u Feldy a Fábie máš před sebou tak možná důchod...A další věc,LPG třeba u Feldy "neschováš"-oproti tomu u V6 to není problém,takže v klidu-a z osobních zkušeností jak na STK,tak normálně na silnici s plynem "na tajňáka" nebyl nikdy problém-prostě ho neviděli a ani vidět nemohli,zaplastováno zespod i shora...

nespokojenyurednik

voyager spotřebuje ve městě kolem 18 litrů benzinu na 100 km, u plynu to bude přes 20 litrů, podle kvality paliva...když někdo nemá na provoz pohodlného auta, koupí si méně pohodlné...nezávidím, podobné staré udry seženeš v německu za 800 eur se stavemn tachometru 400 tisíc, není o co stát...a těch 116 nebo 120 kW je na 3,3 litru a na tu spotřerbu málo...málo ...málo

tvmartin*
hodnocení

Pánové,pánové díky moc za vaše odpovědi a názory . To že jsem trouba to vým ale nemá to nic společnýho s mým autem jelikož jak už jsem psal potřebuji ho k práci kvuly prostoru a hlavně to byla výhodná koupě a ted se snažím něco vymyslet a proto jsem požádal zdejší hodný lidi ale netušil jsem že ještě ktomu budu moralizován nicméně příště si dám pozor no a rád to kdyžtak s někým vyměním za stejně prostorné ale ekonomicky výhodnější auto

tvmartin*
hodnocení

Děkuji za podporu . já si myslím že když člověk nezná okolnosti neměl by se pouštět do unáhleného odsuzování ( v jaké jsem situaci jsem psal )

8976*

nechtěl jsem se zapojovat neboť jsem zaujatý - na favouši jsem měl Lpg, dal jsem jej tam ofi po 7 letech od výroby...ted mám opla merivu a dal jsem jej tam hned po roce od koupi po 1 garančce - faktem je že jsem za ten rok naskákal 29.000 a pojal jsem přesvědčení, že mne asi nezklame ted po 10.000 s lpg jsem spokojen...řidiči se dají rozdělit na dvě skupiny - ti co zkušenost s plynem nemají a platí státu 14 korun na litru BA a domnívají se že tomu rozumí, no a pak ti co na plyn jezdí a tiše se smějí a říkají si jen ať je nás co nejmíň - at nám to nepodraží...faktem že jsou nějaká omezení - např vjezd do podzemních garáží - už v evropě neplatí, ale v absurdistánu ano, kontrola 1 x za rok - no bože kdyby všichni věděli co mají doma sporák na zemní plyn nebo kotel, že ze zákona jsou povini tuto revizi také dělat.../přitom to převážná vetšina neví , ale hlavně že má byt pojištěn na požár a pokud shoří tak první co pojišťovna zjištuje při nahlášení škody je tato revize a postižený dostane prdliky.../ no a jiná omezení jako filtr, čištění atd...no normální provoz a nebýt šetřílek a občas to protáhnout na benzín aby se nezadřeli vstřiky...takže pokud najedeš a jseš si jistý že kára vydrží tak Lpg a jestli tak nebo onak - tvůj problém - on ten přepis stojí jen 50,- korun za vydání nového malého techničáku - tak jako když dáš závěs...plynu zdar a jak píšu ať je nás co nejmíň benzíňáci ať platí - a nám to nezdraží...

8976*

Jukni sem mají smluvní partnery po celé republice a jsou solidní firma, já to dělal u jejich smluvního partnera v Olomouci - už podruhé a spokojenost pokud jsem cokoliv potřeboval, na foru odpovídá ing Pataky a domnívám se - pokud mu položíš svoji otázku ohledně svého vozu tak ti podá vyčerpávající odpověď... lpg-autogascentrum.cz/...

doplněno 23.10.10 09:40:

No dej vedet vnitřní poštou jak jsi dopadl, sameho me zajímá jak to dopadne, rozšiřovat co nejmíň protože jak jsem psal kdo na to má ať státu platí - neboť komu není shůry dáno v apatice nekoupí...plynu zdar, LPG OBVZLÁŠŤ

tvmartin*
hodnocení

Děkuji a určitě se tam zeptám

lui*
hodnocení

0x

Poptat se blízko bydliště. Pokud jste z Liberecka, doporučuji fy Autogas u autokempu v Lbc-Pavlovicích, p. Sklepník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]