Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklé čelní sklo, viník se přiznal

Od: dd* odpovědí: 6 změna:

Zdravím a prosím o pomoc .

Měl jsem prasknuté přední sklo ( kámen odletěl od jedoucího auta přede mnou )

Viník se přiznal, ale i přesto mi pojišťovna nechce proplatit opravu skla cca 7 000 Kč.

Stalo se vám už něco podobného?

Asi se bude třeba soudit s pojišťovnou

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

No a řekla důvod proč?

Mám pocit, že v otázce není něco důležitého napsáno. Udělali jste s viníkem zápis o nehodě? Nahlásil jste škodu na pojišťovnu viníka a viděl někdo z pojišťovny prasklé sklo před opravou? Nahlásil viník škodu na své pojišťovně? Jaké bylo zdůvodnění pro neplnění?

luque*
hodnocení

0x

Pokud nemáš to přední sklo připojištěné, tak s tím asi nepohneš. Na to se základní pojištění určitě nevtahuje (možná u některých pojišťoven jo, chce to prostudovat smlouvu)

nicméně z viníkova povinného ručení by to pojišťovna měla uhradit. tazatel nám nesdělil něco, v tomto případě, podstatného -důležitého. až to sdělí, budeme chytřejší...

hodnocení

0x

dd, klidně se můžete soudit, ale sdělím vlastní zkušenost.

řidič přiznal rozbití okna, oba oslovili svoje pojištovny o rady, vyplnili potřebné dokumenty, poškozený dojel do servisu, tam mu vyměnili okno zdarma, nic neplatil, vše uhradila pojištovna viníka.

Kde jste udělal chybu?

jarda3*
hodnocení

0x

Rekl bych, ze klicove je spravne vyplneni protokolu o nehode, dnes se jede ciste na papiry resp. formulare ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]