Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VW golf 1.6 špatně startuje - alternátor?

Od: mobilman* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den ,

měl bych dotaz ohledně dobíjení baterie .Nikde mi nesvítí žádná kontrolka o závadě .Ale někdy se prostě stává , že k auto přijdu a špatně startuje až na několikátý pokus . Nedávno jsem nechal měnit rozvody komplet jen pro info ... Má najeto 130tis.km, baterka je rok stará ...

měřil jsem dobíjení altrnátoru a ukazuje 12,8 V a když přidám plyn , tak 13,2 V .

Nemůže být problém někde jinde? Na co bych se měl svépomocí mrknout .

děkuji za info

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestli je to opravdu max. 13,2 voltu, tak je to málo.Chtělo by to změřit když rozsvítíš světla, zapneš topení, rádio atd.I tak by se to mělo držet někde okolo 14V.

mobilman*

když je vše zapnutý ukazuje to 12,8 V . To je málo co ... Někdy se mi taky stává , že když jedu , tak mi problikává palubka ...

Jako kdyby někde byl nějaký špatný kontakt ...

rob*

anebo může pomalu odcházet altec ..., zavčas nechat zkontrolovat u odborníka

tomasko*

Řešil jsem podobnou závadu, měnil jsem i palivové čerpadlo a ve finále to byla spínací skřínka.To poblikávání palubky to na 99procent potvrzuje.Nepomůže žádná oprava, pouze její výměna.Jsou tam opálené kontakty, které správně nepřevádějí proud.

marenka*
hodnocení

0x

Co svíčky? Prý jestli jste je zkoušel vyměnit. Manžel si myslí, že dobíjením to nebude. Může to být špatný tlak paliva, špatné vstřikovací ventily. Jestli Vám to normálně točí, tak startér špatný nebude, ani baterka.

Záleží na tom, co ten motor vůbec dělá. *nevi*

mobilman*

Taky si myslím , že by to mohlo být svíčkami ... O víkendu je nechám vyměnit .

na OBDII mi to žádnou závadu neukazuje vstřiky jsou nový ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]