Nejste přihlášen/a.
Zdravím, všem se omlouvám ale nemohu to nikde najíd.
otázka č.1
Jde mi o to že kupuji nové auto a chci ho nechat napsat na družku. Ale má propadlej řidičák, je to problém? Bude stačit občanka?
otázka č.2
prodávám avii, mám jí skoro dva roky a nikdy jsem jí nnepřihlásil, teď jí chci prodat mám dojíd na dopravní úřad a tam nahlásit změnu? nebo jak se to dělá, když jsem v odhlášce...
děkuji za info, ale musím toto ráno vyřídit a nevím kde sehnat info
1.) bude stačit její zmocnění , doby kdy chodila babička s dědečkovou obřankou na poštu je minulostí
2.) jakou změnu? Když jste jí nidky nepřihlásil a nikdy jste na úřadu nebyl,. tak o žádnou změnu nejde, o zmnu by šo jen kdybs jste tam šel a přihlásil na sebe...Tak co by jste tam chtěl hlásit
dělá se to tak že to nový majitel nepřihlásí a prodá dál, a dál a dál a vy budete v odhlášce navěky...přihlašte se k avii a dejte do odhlášky nového majitele
1) mě jde o to jestli je potřeba na úřadě k přihlášení platný řidičák. Nebo jí bude stačit občanka?
2) takže pokud to na sebe nepřihlásím, a zruším povinne, a kupujcí nebude mít zaplacene povinne ručení, tak to budou chtít po mne? Je to tak?
1) propadlej řidičák by v tomto případě vadit neměl
2) když řeknete pravdu tomu, komu budete prodávat, tak by to měl být potom jeho problém
1.) řidičák se při registraci auta nepřikládá
2.) vy figurujete v mezikolnce velkého TP a u pojišťovny mají Vaše data, ON nefiguruje ( zatím) nikde
k registraci(čehokoli) jsou dány dvě zákonné podmínky:zletilost a svéprávnost-což družka bezesporu je,že...A s Avií-pokud vám někde dva roky ležela ladem,a až nyní by se měla zúčastnit provozu,jakýmkoli dodatečným "zásahem" v registru bude za dobu oněch dvou let možný problém-sepište klasicky kupní smlouvu v souladu s Obč.z.,tou jedinou prokazujete nabytí a pozbytí věci(čili i auta)a zkrátka záleží jak to s ní(pojistkou) a stavem(zda jezdila či nikoli,kde byla "ustájená" atd.) bylo během těch dvou let-chce to víc info...
1) plná moc družky + ostatní potřebné doklady
2) pokud jste prodal auto které bylo v odhlášce na Vás a nikdy jste je nepřihlásil tak napiště kupci prohlášení, že souhlasíte s převodem auta na něj a on si půjde na ten svůj úřad a auto si regne na sebe. Sepiště kupní smlouvu - vy končíte s pojištěním tímto dnem a on začíná. Vaše odpovědnost "pojišťovnická" začíná dnem kdy byla Avie na Vás odhlášena a končí dnem v kupní smlouvě.
Tex
Domnívám se že žádný souhlas není nutný, zákon nic podobného nevyžaduje, ani žádnou plnou moc atd...nejlpgčtější by bylo doložit kupní smlouvou, proč nepřihalšuje auto člověk v odhlášce, ale ěnkdo jiný, ale ani to zákon nepožaduje...
Teroreticky, když žadatel předloží veškeré doklady, evidenčku, pojistku atd, není zákoný důvod nevyhovět...
nu:
ten postup s prohášením je bezproblémový. Na tohle slyší každý úřad, a kahsa určitě uvítá, když vše proběhne O.K.
Když na úřad naběhne ten kupec s kupní smlouvou, tak by úřad němělo moc zajímat kdo je nebo není v odhlášce. Ovšem praxe je taková, že úřady požadují "návaznost" a ztrácet čas nějakým dohadováním se kupcovi nebude chtít, nehledě na to, že úřad může začít úřadovat, zahájí řízení a nějak rozhodne. A kupec bude vyvolávat kashovi, že něco nejde. Uplyne ale hodně času.
Proto si myslím, že je lepší udělat to prohlášení a hotovo.
Tex
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.