Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní pneu - koupit i disky?

Od: mirakl odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz, chci si koupit zimní pneu, je lepší koupit je i s disky,? je to hodně náročné přehazovat na jedny disky letní a zimní?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

jedině pneu s diskem, je to praktičtější

hodnocení

0x

Určitě si kupte i druhé disky. Ušetříte za přezutí.U nás mě stálo přezutí přes 500 Kč a tak jsem si přes léto sehnala disky na vrakáči.Za 4 kusy jsem dala 600 Kč plus náklady na barvu .

hodnocení

0x

určitě je lepší mít dvě kompletní sady:

1.přezutí je pak otázkou 30 minut, sám a tedy zadarmo

2. přezouvání na jednu sadu disků = zbytečné výdaje v pneuservisu /2* ročně cca 1000,-Kč/, navíc by se pneumatiky takto ničily...

3.při skladování pneumatik bez disků hrozí jejich poškození

celp*

2masoni.Celkem v pořádku.Jen by mne zajímalo na čem jezdíte,že kola nemusíte vyvažovat.

někde píšu něco o vyvažování?

koupím nové pneu, nechám obout a vyvážit, nasadím na auto a jezdím.

hodnocení

0x

Je to přesně tak, jak zde bylo již psáno. Jediný důvod, proč nekupovat pneu i s disky bývá ten, že auto najezdí tolik km, že během sezony dokáže sadu ojet natolik, že už další sezonu neudělá. Ale pro ,,takové to domácí ježdění´´ doporučuji opravdu celou sadu i s disky, mnohdy totiž letní sada je na litých discích, ty sůl nemilují. Další argument proč disky je ten, že v přechodných obdobích - zejména pokud napadne sníh neočekávaně bývá v pneuservisech dlouhá čekací doba.

cyril*
hodnocení

0x

Ještě je možnost koupit pneu i s autem a není třeba měnit ani kola. Jedno auto na léto a jedno na zimu. ;)

Abych nemusel kupovat další disky, koupil jsem si zouvačku a vyvažovačku. Proto nemusím do pneuservisu.

jabraka*

Akorát nevím,co bych s těmi stroji si počal ve 2 + 1.

JABRAKA

nespokojenyurednik

a to se už vyplatí*smich*

erikch*

...a proč by ne-když měl Milan možnost vyvažovačku koupit,jistě rozumně,tak proč by si jí nekoupil-čím méně je člověk závislý na čemkoli-tím víc je v poho,žádný stres ap.*frajer* Kdyby to takhle šlo třeba u ČEZu a RWE-to by byla paráda...

Teda Milane, to jsi mne teď skutečně dostal. Přezouváš alespoň sousedům za flašku?

aloisi, ano, dávám jim pivo, když si dobrý soused přijde přezout. Manželka udělá kafe, pak něco k hamu papu, a kde to je pak levnější?

Jardo, ve 2+1 je to blbý, ale já jsem tak líný a prostor mám, tak jsem si udělal radost.

To pivo je ovšem medvědí služba, pokud nezůstává dobrý soused na noc.

rv*
hodnocení

0x

Pokud toho najedete málo, je lepší jezdit celoročně na zimních. Zimní se stejně doporučuje po 4 letech měnit a při malém nájezdu je budete měnit s hlubokým dezénem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]