Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz, chci si koupit zimní pneu, je lepší koupit je i s disky,? je to hodně náročné přehazovat na jedny disky letní a zimní?
určitě je lepší mít dvě kompletní sady:
1.přezutí je pak otázkou 30 minut, sám a tedy zadarmo
2. přezouvání na jednu sadu disků = zbytečné výdaje v pneuservisu /2* ročně cca 1000,-Kč/, navíc by se pneumatiky takto ničily...
3.při skladování pneumatik bez disků hrozí jejich poškození
Je to přesně tak, jak zde bylo již psáno. Jediný důvod, proč nekupovat pneu i s disky bývá ten, že auto najezdí tolik km, že během sezony dokáže sadu ojet natolik, že už další sezonu neudělá. Ale pro ,,takové to domácí ježdění´´ doporučuji opravdu celou sadu i s disky, mnohdy totiž letní sada je na litých discích, ty sůl nemilují. Další argument proč disky je ten, že v přechodných obdobích - zejména pokud napadne sníh neočekávaně bývá v pneuservisech dlouhá čekací doba.
Ještě je možnost koupit pneu i s autem a není třeba měnit ani kola. Jedno auto na léto a jedno na zimu.
Abych nemusel kupovat další disky, koupil jsem si zouvačku a vyvažovačku. Proto nemusím do pneuservisu.
...a proč by ne-když měl Milan možnost vyvažovačku koupit,jistě rozumně,tak proč by si jí nekoupil-čím méně je člověk závislý na čemkoli-tím víc je v poho,žádný stres ap. Kdyby to takhle šlo třeba u ČEZu a RWE-to by byla paráda...
aloisi, ano, dávám jim pivo, když si dobrý soused přijde přezout. Manželka udělá kafe, pak něco k hamu papu, a kde to je pak levnější?
Jardo, ve 2+1 je to blbý, ale já jsem tak líný a prostor mám, tak jsem si udělal radost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.