Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšená spotřeba paliva a bílý kouř

Od: zlinacci* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám Fiat Punto, r. v. 1996,1.1, 55kw. Donedávna byla spotřeba cca 6-6,5l/100 km. Najednou se spotřeba zvýsila na zhruba 11l/100km. Při zahřátí motoru jde z výfuku bílý kouř a je cítit benzín. Chci se zeptat, čím by to mohlo být? Napadla mne špatná lambda sonda?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mel jsem ten samy problem u Felicie a... spatna lambda. *palec*

doplněno 18.10.10 00:13:

Cenove jsem se vlezl material i s praci do 2tis.

zlinacci*
hodnocení

Taky si myslím že to je ono,kolik jsi za to platil?kolik stála ta práce mechanika?

A nejede ti auto na 3 válce?Mám jednu zkušenost,jeden "odborník" mi měnil svíčky,špatně nasadil koncovku na jednu svíčku,ta se po několika kilometrech uvolnila,já blbec jsem nepoznal,že auto jede na 3 válce a stálo mě to spoustu nervů a asi 600,- Kč za benzín navíc,než jsem na to přišel,chtěl jsem měnit lambda sondu a nevím,co ještě.Proto radši příště žádnému packalovi auto nesvěřím a obrátím se raději na odborníky v servisu.

zlinacci*
hodnocení

Fakt?jejda...to abych se na to podíval,jestli to náhodou není ten samý problém.Je možné,že i ten náš "odborník",co nám nedávno měnil svíčky na něco zapomněl ... Díky za dobrý nápad a ještě teď si to jdu po tmě baterkou zkontrolovat ... *palec*

Tak já jsem na Octáva platil jednu něco kolem dvou tisíc a druhou necelejch pět. Výměna byla otázkou slabý půlhodiny u šoumena co dělá výfuky. Takže suma sumárum to stálo asi sedmičku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]