Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CO je pager?

Od: monito odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,viděl jsem na autě nalepené na skle zařízení kterému se říká pager.Nevíte k čemu slouží?díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Řekl bych pager k alarmu, tedy dalkový přenos poplachu. To hádám já ;)

pepane*

Pager je malé osobní telekomunikační zařizení.

Umožňuje pouze přijímat krátké textové nebo číselné zprávy. V České republice fungují dvě pagingové sítě: analogová ( RDS) a digitální ( ERMES). Zprávy na pager je požné posílat jak jednotlivě, tak hromadně. Konkurencí pagingu jsou SMS zprávy posílané na mobilní telefon.

cs.wikipedia.org/...

doplněno 17.10.10 10:20:

GSM Pager je mobilní telefon propojený s autoalarmem, který v případě poplachu zavolá na předem nastavená telefonní čísla. Výhody takového řešení jsou jasné: neomezený dosah daný pokrytím operátora (autopager má dosah pouze ve stovkách metrů), umožňuje odposlech prostoru automobilu, je možné nastavit volání na několik telefonních čísel zároveň (pevných i mobilních), možnost využití například v chatách, garážích, atp. Není problém použít mobilní telefon samostatně k běžnému volání.

mobilmania.cz/...

Já vím co je pager, ale u auta bych s jinou než přednastavenou komunikací nepočítal :)

lui*

Ano,máte pravdu. U aut se Pager používal jako signalizace, jako výstupní zařízení k autoalarmu, které dalo majiteli zprávu, pokud byl autoalarm aktivován. V autě je vysílač, jehož signál je lépe nebo hůře kódován(podle typu pageru), a majitel má přijímač který reaguje jen na signál svého vysílače.

doplněno 19.10.10 23:38:

Jenom, jak to mám ve zvyku že, malé doplnění. Píšete: "nalepené na sklo". To vůbec není Pager, ale samolepící anténa od Pageru. Od ní vede svod, pravděpodobně někam pod palubku, k samotnému pageru. Nebo taky je na konci kabelu jen konektor a nic.

buss
hodnocení

0x

U auta spíše to zabezpečení, dá vám to nějakou zprávu o vniknutí ... do auta (objektu ..), používalo se k tomu i vysílačů na jistých frekvencích, pochopitelně lze využít i upravený mobil.

hop®
hodnocení

0x

Maverick a Lui správně. GSM pagery se dnes už nepoužívají, autoalarm běžně volá či píše na mobil. Dnešní běžný pager k autoalarmu je v podstatě vysílač - dálkové ovládání centrálu a alarmu, a zároveň přijímač, který uživateli nahlásí (zvukově, pomocí LED nebo displeje) případné "napadení"vozu. Hlídání vozu je možné pomocí otřesového ultrazvukového (nebo jiného) čidla, signál se di pageru vysílá právě pomocí krabičky, kterou jste viděl na skle. Nevýhodou je omezený dosah signálu a větší spotřeba baterií v pageru než u klasického dálkového ovládání, pager je stále na příjmu. Výhodou je hlášení (do dané vzdálenosti) a zpětná kontrola, zda jste auto třeba nezapomněli zamknout, a zda se opravdu zamklo.

Mám na autě levnealarmy.eu/... a jsem spokojen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]